Tyrsky tarjoaa ilmasto- ja ympäristöasioiden asiantuntijapalveluita

10.1.2015 Blogi

Tyrsky-Konsultointi Oy on ilmasto- ja ympäristöalan konsultointiyritys, jonka kokeneet asiantuntijat tarjoavat monipuolisia palveluita yrityksille, julkiselle sektorille ja yhteisöille. Vahvoja teemoja asiantuntijatyössä ovat ilmasto, vähähiilisyys, energiatehokkuus ja uusiutuva energia.

 

Yhtenä palvelumuotona on selvitykset eri aiheista eli tiedon etsiminen ja tiivistäminen sekä sen esittäminen ymmärrettävästi. Tyrskyn asiantuntijat hallitsevat tiedonhaun menetelmät oli kyseessä sitten kirjallisuuskatsaus, haastattelut tai kyselyt. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös kansainväliset selvitykset, joissa etsitään vertailutietoja tai kiinnostavia esimerkkejä eri maista. Monipuolinen kielitaito ja kattavat eurooppalaiset verkostot auttavat tässä työssä.

 

Tyrsky järjestää ja suunnittelee koulutuksia ja työpajoja eri aiheista, esimerkiksi vähähiilisyydestä ja ravinteiden kierrätyksestä. Tyrsky auttaa myös kotimaisten ja kansainvälisten hankkeiden valmistelussa aina partnerien etsinnästä ja verkostojen rakentamisesta hankehakemuksen kirjoittamiseen ja hankkeiden koordinointiapuun saakka.

 

Strategiatyö on tärkeä palvelukokonaisuus, johon kuuluu esimerkiksi ilmasto- ja luonnonvarastrategioiden laatiminen ja niiden toimeenpanon suunnittelu sekä taustamateriaalin tuottaminen strategiatyötä varten. Tähän mennessä Tyrskyn asiantuntijat ovat tehneet strategiatyötä julkisen sektorin toiminnan tueksi, mutta nyt toiminta on laajenemassa yritysten strategiseen suunnitteluun.

 

Ilmasto yrityksen strategisessa suunnittelussa

Ilmastonmuutoksen torjuminen ja siihen sopeutumien on yksi keskeisistä teemoista, joiden parissa Tyrskyn asiantuntijat työskentelevät. Tulevaisuudessa ilmastonmuutos muuttaa perusteellisesti bisneskäytäntöjä ja markkinoita. Ilmastonmuutoksen vaikutukset koskevat yrityksiä kaikilla sektoreilla ja arvoketjun kaikissa osissa.

 

Sen lisäksi, että yritys tuntee omat päästönsä ja pyrkii vähentämään niitä ja parantamaan toimintansa energiatehokkuutta, tarvitaan entistä laajempaa näkemystä ja pitkän aikavälin tarkastelua. Ilmastoasiat kuuluvat osaksi yrityksen strategista suunnittelua, sillä ilmastonmuutos haastaa yrityksen nykyiset toimintatavat.

 

Tyrsky voi auttaa teitä kaikissa työn vaiheissa, joita ovat:

 • selkeiden ja kunnianhimoisten päästövähennystavoitteiden asettaminen
  johdon ja koko henkilöstön sitouttaminen
  riskien ja mahdollisuuksien kartoitus
  tuotanto- ja arvoketjuun vaikuttaminen
  uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
 • Tyrskyn asiantuntijat kysyvät haastavia kysymyksiä, kuten:
  – Millaiset tuotteet ja palvelut pärjäävät vähähiilisessä yhteiskunnassa?
  – Voisiko ilmastonmuutokseen sopeutuminen olla teille uusi bisnes?
  – Voisiko yrityksenne koko toiminta-ajatus perustua ilmastotuotteisiin tai asiakkaiden päästöjen vähentämiseen?
  – Olisiko 100 % uusiutuvaa energiaa sopiva tavoite yrityksellenne? Mihin mennessä?

 

Kohti systeemistä muutosta

Vähähiiliseen tai hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymiseksi tarvitaan systeemistä muutosta erityisesti energiajärjestelmässä. Tyrskyn ydinliiketoimintaa on tämän systeemisen muutoksen tukeminen ja katalysointi.

 

”Vähähiilisen yhteiskunnan luominen merkitsee uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Ympäristön lisäksi voittajia voivat olla yritykset, jotka näkevät mahdollisuudet uhkien takana”, visioi Tyrskyn toimitusjohtaja Pirkko Kasanen.

www.tyrskyconsulting.fi
Tyrsky-konsultointi Facebookissa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>