3

Maamme energia -ooppera

17.-18.5.2018 18.30, Helsinki

Liput myynnissä lippu.fi:ssä

Maamme energia -ooppera käy energiakeskustelua musiikin ja huumorin avulla. Lisäksi ohjelmaan kuuluu vauhdikkaita, asiapitoisia esityksiä energian ihmeellisestä maailmasta. Ole mukana kehittämässä uutta, innovatiivista ja hauskaa tapaa tuoda esiin energiapolitiikan tärkeitä kysymyksiä ja herättää niistä keskustelua!

 

Energiapolitiikka on nyt kaikkialla. Energiamurros on nyt käynnissä ja on hyvä aika tehdä ajankohtainen, terävä ja älykkäästi kantaa ottava näyttämötaideteos, joka haastaa katsojan ja kuulijan, mutta jättää tilaa myös omalle ajattelulle. Energiaooppera käyttää asian esittämisessä energiakeskustelun yhteydessä vähemmän hyödynnettyjä välineitä – musiikkia ja huumoria. Jo keskiajalla narrit ja karnevaalit venyttivät virallisia hyvän maun ja tapojen rajoja. Energiaoopperamme hyödyntää tätä jo muinoin tehokkaaksi huomattua keinoa tiedonvälityksessä.

Ohjelman täydentää ja kokemuksen viimeistelee huippunimien väliset debatit ja johtavien asiantuntijoiden alustukset.

 

Maamme energia -ooppera (lyhyt esittelyvideo)

Maamme energia on uusi suomalainen oopperateos, joka käsittelee Suomen energiapolitiikkaa 1970-luvulta tähän päivään ja edelleen 2050-luvulle. Teos esittelee energiapolitiikan keskeiset hahmot, niiden väliset suhteet ja vaikuttimet asiapohjalta taiteen keinoin. Oopperassa seikkailevat niin Suomi-neito ja poliitikot kuin voimalaitoksetkin laulaviksi ihmishahmoiksi lihallistettuina. Esitys tekee näkyväksi merkittäviä, pitkäaikaisia yhteiskunnallisia linjauksia ja niiden taustoja, jotka ovat viime vuosiin asti pysyneet pienen asiaan vihkiytyneen joukon sisäpiiritietona. Oopperan kantaesitys on 17.5.2018.

Energiaoopperan libretto perustuu kymmenen professorin työryhmän 2015 julkaisemaan kirjaan Maamme energia. Libretoksi sen on muokannut kirjailija ja performanssi Rosa Meriläinen. Teoksen on säveltänyt musiikin kentällä arvostettu, monipuolinen Mikko Helenius ja sen ohjaa kokenut oopperaohjaaja Ville Saukkonen. Rooleissa Petri Bäckström (tenori), Ann-Marie Heino (mezzosopraano), Reetta Ristimäki (sopraano) ja Oskari Nokso-Koivisto (baritoni).

Energiaooppera on taiteellisesti korkeatasoinen tunnin mittainen näyttämöteos, jonka tavoitteena on energisoida keskustelua tärkeästä aiheesta. Sen tekijäjoukko koostuu kokeneista nykyoopperan kentällä etabloituneista ammattilaisista. Oopperan ensi-ilta on toukokuussa 2018 Savoy-teatterissa.

Muut ohjelmanumerot

Tapahtuman alussa on pääyhteistyökumppaneiden kanssa suunniteltu puolen tunnin prologi, joka virittää yleisön oikeaan tunnelmaan. Oopperaesityksen sisällä on debatteja energia-alan aiheista, joista löytyy voimakkaita mielipiteitä, mutta keskustelu on pysähtynyt asemasotavaiheeseen. Keskustelijoina toimivat tutkimuksen, yritystoiminnan ja politiikan huippunimet.

 

Kiinnostaako yhteistyö?

Tapahtumaan on tarjolla yhteistyöpaketteja, jos kiinnostaa ota yhteys Lähienergialiittoon, järjestöpäällikkö Tapio Tuomi

tapio@lahienergia.org, 040-568 7351

 

Tapahtuman mahdollistavat

Pääyhteistyökumppanit
Yhteistyökumppanit

 

PS. Liput tapahtumaan tulevat myyntiin myöhemmin.

 

Takaisin tapahtumiin