EU:n talvipaketin avaus -työpaja

Euroopan komissio esitti marraskuun 2016 lopusssa toimenpidepaketin, jolla EU:n kilpailukyky säilytetään puhtaaseen energiaan siirtymisen muuttaessa maailman energiamarkkinoita. Ehdotuksilla on kolme päätavoitetta: energiatehokkuus etusijalle, EU maailmanlaajuiseen johtoasemaan uusiutuvan energian alalla ja kohtuulliset sopimusehdot kuluttajille.

 

Tilaisuus on päättynyt, katso esitykset Lähienergialiiton Youtube-kanavalla.

 

Lähienergialiitto järjestää jäsenilleen työpajan, jossa käsitellään EU:n talvipaketin sisältöä, merkitystä lähienergian tuottamiseen ja käyttämiseen. Työpajan vetäjänä ja puheenjohtajana toimii puheenjohtaja, professori Raimo Lovio.

Aika: 25.4.2017, 9.00 – 11.30
Paikka: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennus, Runeberginkatu 14-16, Istuntosali A-153 (ala-aulasta oikealle, 0,5 kerrosta ylöspäin, ovesta sisään ja vasemmalle, istuntosali on n. 20m päässä oikealla)

Työpajaan valmistautumista varten on toivottavaa, että kaikki osallistujat ovat lukeneet komission tiedonannon Puhdasta energiaa kaikille eurooppalaisille (14 sivua).

Ohjelma

  • Avaus: Raimo Lovio, Lähienergialiitto ja Aalto-yliopisto
  • Alustus: Näin EU direktiivi syntyy, lyhyt oppimäärä
  • Alustus: EU:n talvipaketti ja uusiutuvan energian direktiivi (RED2), Päivi Janka, Työ- ja elinkeinoministeriö
  • Kommenttipuheenvuoro (Jouni Keronen, Climate Leadership Council) ja keskustelua direktiivin sisällöstä
  • Alustus: EU:n talvipaketti ja sähkömarkkinadirektiivi, Tatu Pahkala, Työ- ja elinkeinoministeriö
  • Kommenttipuheenvuoro (Karoliina Auvinen, Aalto-yliopisto) ja keskustelua direktiivin sisällöstä

Lisätietoja

Järjestöpäällikkö Tapio Tuomi, tapio@lahienergia.org

Lyhyt kirjoitus EU talvipaketin sisällöstä

Ajankohtaista

REPowerEU-tiedonanto tähtää Venäjän fossiilisista vapaaseen Eurooppaan

Euroopan komissio esitteli 18.5.2022 REPowerEU tiedonannon ja useita lainsäädäntöaloitteita. Paketin tavoitteena on katkaista mahdollisimman pian riippuvuus fossiilisten polttoaineiden tuonnista Venäjältä sekä vauhdittaa vihreää siirtymää. Tavoitteena on tehdä EU:sta täysin riippumaton Venäjän fossiilisista polttoaineista vuoteen 2027 mennessä.   Suunnitelma määrittelee, kuinka EU:n taloudet ja energiankäyttö mukautetaan elämään ilman venäläistä öljyä ja kaasua. Se muodostaa energiansäästöön, puhtaaseen […]