3

Suomalaista sähköautojen latausosaamista Ranskaan: Virta ja Chago nostavat Loiren laakson latauspalvelut uudelle tasolle

Suomalaiset Chago ja Virta ovat tehneet merkittävän sopimuksen ranskalaisen, Loiren laaksossa toimivan energiasyndikaatin EneRSIEILin kanssa kattavan sähköautojen latauspalveluratkaisun toimittamisesta.

Sopimukseen kuuluu Chagon toimittamat älykkäät latauslaitteet, latausverkon operointi sekä Virran latausliiketoiminnan teknologia-alusta. Yrityskonsortioon kuuluva paikallinen kumppani huolehtii asennuksista, ylläpidosta sekä asiakastuesta. Ensto-konserniin kuuluvan Chagon latauslaitteet valmistetaan Vernonissa, Ranskassa.

Chagolla ja EneRSIEILillä on takanaan vuosien hyvä yhteistyö ja sopimus on osa tätä jatkumoa.

Ensto on toimittanut latauslaitteita meille jo usean vuoden ajan. Koska sähköautot yleistyvät alueellamme nopeasti, halusimme laajentaa latauspalveluitamme ja nostaa ne uudelle tasolle. Siksi uusi sopimuksemme käsittää myös Virran tarjoaman latauspalveluratkaisun. Se on eurooppalainen ja käytössä laajasti Ranskan naapurimaissa. Tämän ansiosta voimme tarjota omille asiakkaillemme yhteiskäyttöisen ratkaisun, heti kun uusi palvelu otetaan käyttöön”, sanoo Dominique Ménard, EneRSIEILin palvelujohtaja.

Toursin kaupunkia ympäröivässä Indre-et-Loiren maakunnassa on toiminnassa jo satoja Chagon latauspisteitä ja asennukset jatkuvat edelleen. EneRSIEILin tekemä panostus sähköiseen liikenteeseen on huomattava myös kansallisella tasolla Ranskassa.

Olemme iloisia että yhteistyömme EneRSIEILin kanssa laajenee ja syvenee. Jaamme saman vision: Tulevaisuuden voittajayhdistelmä on älykkäät loppuasiakkaiden latausratkaisut, jotka toteutetaan alhaisilla operatiivisilla kustannuksilla”, sanoo Chagon toimitusjohtaja Juha Stenberg.

Chago ja Virta ovat yhdessä toimittaneet useisiin Euroopan maihin samantyyppisiä latauspalveluliiketoiminnan kokonaisratkaisuja. Infrastruktuurin hallinta ja koko latauspalveluprosessi operoidaan digitaalisesti ja automaattisesti pilvestä. Loppukäyttäjän näkökulmasta käyttökokemus on sujuva ja yhtenäinen.

Älykkäät latausjärjestelmät ovat avainroolissa sähköisen liikenteen kasvutarinassa. Palveluiden täytyy olla helppokäyttöisiä ja kaikki tarvittava relevantti tieto täytyy saattaa sähköautoilijoiden ulottuville”, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola. “Nyt ranskalaisilla sähköautoilijoilla on lataamiseen uusi käyttöliittymä, joka tarjoaa tosiaikaisen tiedon esimerkiksi latausverkoston varaustilanteesta.

 

Sähköautoilijoista aktiivisia toimijoita älykkäässä energiajärjestelmässä

Sähköautojen ympärille muodostuva liiketoiminta ja ekosysteemi kehittyvät huimaa tahtia. Jotta latauspalveluliiketoiminta olisi kestävällä pohjalla tulevaisuutta varten, alasta täytyy olla syvä ymmärrys, yhdistettynä kirkkaaseen visioon sen kehityksen suunnasta.

Sekä fyysisten latauslaitteiden että niiden operoinnin täytyy olla valmiit tulevaisuuteen. Loppukäyttäjät tulevat olemaan älykkäässä energiajärjestelmässä aktiivisia toimijoita ja palvelumuotoilumme tukee tätä kehitystä”, summaa Palola.

 

 

Lisätietoja

Lähienergialiiton jäsenyritys Virta (Liikennevirta Oy) operoi Suomessa Hangonniemeltä napapiirille ulottuvaa sähköautojen Virtapiste-latausverkostoa, jossa on yli 100 latauspistettä.

Jussi Palola, toimitusjohtaja, Virta Ltd., jussi.palola@virta.fi, puh. +358 50 434 0132

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Uutislähde: STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>