Suomalaista aurinkovoimaosaamista Egyptiin

GreenEnergy Finland toimittaa suuren aurinkosähkövoimalaitoksen Egyptiin

GreenEnergy Finland (GEF) ja Egyptian Technical Projects Company (TEPCO) tekivät 9.11.2016 sopimuksen 1,051 megawatin aurinkosähkövoimalaitoksen toimituksesta. Avaimet käteen -toimituksen hinta on noin miljoona euroa. GreenEnergy Finland vastaa suunnittelusta, hankinnoista ja rakentamisesta projektissa. Voimalaitos asennetaan Kairon läheisyydessä sijaitsevaan 6th of October Cityyn.

Teollisuuslaitoksen katolle asennettava voimalaitos rakennetaan laadukkaista komponenteista, 3755:stä 280 Wp JA Solar yksikideaurinkopaneelista, ABB string-invertteriratkaisusta sekä älykkäästä ohjaus- ja valvontajärjestelmästä. Voimalaitoksen odotetaan olevan toiminnassa ensi vuoden toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Voimalaitos suunnitellaan Suomessa. Osa kojevalmistuksesta ja kokoonpanosta tehdään Egyptissä korkean paikallisuusasteen saavuttamiseksi. Myös paikallisia asennuspalveluja tullaan hyödyntämään projektissa.

GreenEnergy Finlandin toimitusjohtaja Miko Huomo toteaa, että GreenEnergy Finland on vahva aurinkosähkövoimalaitosten toimittaja. “Me toimitamme täysin integroituja, uusiutuvan energian aurinkosähköratkaisuja B2B-asiakkaille. Ratkaisumme ovat täysin skaalautuvia ja voimme vastata asiakkaidemme vaihteleviinkin ja monimutkaisiinkiin tarpeisiin. Tässä tilauksessa on kyse ensimmäisestä Egyptiin tehtävästä toimituksesta, joka avaa meille kovan luokan kasvumarkkinan.

“Me olemme hyvin innoissamme tästä sopimuksesta. Olemme löytäneet, emme ainoastaan asiakkaan, vaan myös luotettavan partnerin, jonka kanssa voimme jatkaa laajentumista MENA-alueen markkinoille (Lähi-Itä & Pohjois-Afrikka)”, lisää Huomo.

TEPCOn markkinointijohtaja Hicham Osman kertoo, että TEPCOlla on paljon perinteitä innovaatioiden ja luovien kilpailukykyisten ratkaisujen tuomisessa Egyptin energianjakelumarkkinoille. TEPCOn vahvuus tällä saralla on yhtiön valmistukseen ja järjestelmäintegraatioon liittyvä erikoisosaaminen. “Järjestelmäkehittäjän roolimme tässä projektissa on samalla valmistautumista laajamittaisempaan toimintaan, josta tullaan kertomaan enemmän myöhemmin. GreenEnergy Finland on näyttänyt kyntensä kaikkein kattavimmalla, kilpailukykyisimmällä ja teknisesti kehittyneimmällä tarjonnalla ja on näin ollen luonnollinen sopimuskumppanimme tässä projektissa”, Osman toteaa.

Lisätiedot

GreenEnergy Finland: toimitusjohtaja Miko Huomo puh +358 (0) 50 410 1270 tai sposti miko.huomo@gef.fi

TEPCO: markkinointijohtaja Hicham Osman puh +2 (012) 22126269 tai sposti hicham.osman@tepco-group.com

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>