3

Savo-Solarin vuosi 2015: liikevaihto ja tilauskanta kaksinkertaistuivat, panostukset tulevaan kasvuun heikensivät kannattavuutta

Vuonna 2015 Savo-Solarin liikevaihto kasvoi 98 % edelliseen vuoteen verrattuna ja oli 2 046 tuhatta euroa, mutta liiketulos heikkeni ja oli -3 675 tuhatta euroa.

Savo-Solar arvioi, että “Koko vuoden 2016 liikevaihto tulee olemaan vähintään kaksinkertainen vuoteen 2015 verrattuna. Koko vuoden liiketuloksen (EBIT) arvioidaan olevan tappiollinen. Yhtiön liiketuloksen arvioidaan olevan positiivinen aikaisintaan vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla.

 

Poiminnat toimitusjohtaja Varjotien kommenteista luovat uskoa liikevaihdon kasvun jatkumiselle ja positiivisen tuloksen teolle

Toimme markkinoille yksilasisen suurkeräimen rinnalle uuden, kaksilasisen suurkeräimen, joka on tarkoitettu erityisesti korkeampiin lämpötiloihin ja joka on nyt testitulosten perusteella maailman tehokkain suurkeräin. Merkittävä panostuksemme tuotteen korkeaan laatuun ja kestävyyteen alkaa heijastua yhtiön tulokseen, kun asiakkaat näkevät niiden pitkän aikavälin hyödyt.

 

Savo-Solarin onnistunut listautuminen First North -markkinapaikalle Tukholmassa ja Helsingissä sekä loppuvuonna toteutettu merkintäoikeusanti ovat tuoneet meille uusia omistajia ja vahvistaneet yhtiön rahoitusasemaa. Innovatiiviset tuotteet, toimialan suuri potentiaali ja näytöt onnistuneista suuren mittakaavan toimituksista ovat kiinnostaneet sijoittajia.

 

Onnistuneet asennukset Tanskassa ja Grazin testikentän tilaus ovat lisänneet kiinnostusta yhtiöömme myös Saksassa, jossa olemme jo mukana useissa tarjouskilpailuissa. Mahdollisuutemme Saksan markkinoilla ovat hyvät, sillä kaksilasinen keräimemme on tehokkuudeltaan ylivoimainen verrattuna kilpaileviin tuotteisiin. Saksassa asiakkaan kannalta tehokkuuden merkitystä korostaa entisestään se, että maa- tai kattopinta-ala on kallista ja sitä on käytettävissä rajallisesti, eli meidän keräimiemme korkea energiatiheys tuo asiakkaille selkeästi lisäarvoa.

 

Tarjouskantamme on tällä hetkellä noin 7 miljoonaa euroa ja odotamme parhaillaan päätöksiä useista projekteista sekä Tanskassa että Euroopan saksankielisellä alueella.

 

Lisätiedot

 

Savo-Solarin tilinpäätöstiedote 2015 kokonaisuudessaan.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>