Repowermap – uusiutuvan energian maksuton referenssikartta

13.9.2013 Blogi | Avainsanat: , ,

Repowermap on karttapalvelu, jonne kuka tahansa voi syöttää tiedon toteuttamastaan tai omistamastaan uusiutuvan energian käyttökohteesta ja nähdä esimerkkejä olemassa olevista ratkaisuista.

Naapurilta, tuttavalta tai lähellä asuvilta saadut kommentit ovat tärkeä kriteeri energiavalinnoissa. Hyvät kokemukset lähellä tuotetusta energiasta ja siihen liittyvistä ratkaisuista rohkaisevat toimimaan samoin. Juuri tähän iskee repowermap.org.

Karttaan kerätään esimerkkejä uusiutuvan energian käyttökohteista ja energiatehokkaasta rakentamisesta. Näin ihmiset ja toimijat löytävät esimerkkikohteita lähiympäristössään saavat tukea omille päätöksilleen. Kartalle voi suomenkielisen käyttöliittymän avulla merkitä omia esimerkkejään erilaisista uusiutuvan energian käyttökohteista. Yrityksille palvelun tekee erityisen kiinnostavaksi se, että sen voi liittää omille verkkosivuilleen referenssikartaksi.

Palvelu on täysin ilmainen, sillä sen tarkoituksena on edistää uusiutuvan energian käyttöä. Suomessa repowermap.org –kartan levittämisestä huolehtii VTT. Palvelu on tarkoitettu pysyväksi eikä projektiluonteiseksi ja sen ylläpidosta vastaa eurooppalainen yleishyödyllinen järjestö Verein repowermap.eu. Taustalla vaikuttaa lisäksi joukko ilmastosta huolehtivia tahoja kuten WWF.

Suomenkielinen versio palvelusta löytyy osoitteista:
www.repowermap.org/index.php?ln=fi
www.vtt.fi/repowermap

Lisätietoja kartasta, sen käytöstä sekä kartan liittämisestä omille www-sivuille saa allekirjoittaneilta

Teemu Vesanen, tutkija
020 722 6928
teemu.vesanen@vtt.fi

Jaakko Ketomäki, erikoistutkija
020 722 4928
jaakko.ketomaki@vtt.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>