3

Puheenjohtaja Sipilä tukee täysin Energiaremontti2015-kampanjaan ja kutsuu muut puheenjohtajat mukaan!

Tänään 1.4. julkaisi Suomenmaa-lehti loistavan uutisen: Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti antavansa täyden tukensa Energiaremontti2015-kansanliikkeelle ja kutsuu muiden puoleiden puheenjohtajat mukaan.

“Minulle energiaremontissa on kyse ennen kaikkea ilmastonmuutoksen torjunnasta sekä kotimaisen työn ja yrittäjyyden edistämisestä. Energiaremonttia voidaan tehdä niin oman kodin ratkaisuissa kuin eduskunnan päätöksissäkin, Sipilä perustelee.”

Energiaremontti2015-kampanjan tavoitteena on, että Suomessa tehdään päätös siirtyä kokonaan kestävään, uusiutuvaan energiaan ja että muutos käynnistetään välittömästi. Esimerkiksi Tanska on asettanut tavoitteekseen tuottaa kaiken sähkönsä ja lämpönsä uusiutuvalla energialla vuoteen 2035 mennessä ja kaiken energian vuoteen 2050 mennessä. Vastaavat, Suomeen sovelletut tavoitteet ovat mahdollisia ja tarvitaan myös meille. Päätöksen keskiössä ovat luonnollisesti tuleva hallitus ja eduskunta, joille kampanja tarjoaa reseptin. Samalla kampanja kannustaa yhä useampia yrityksiä, kuntia ja kotitalouksia tekemään päätöksen omalta osaltaan.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Linkki Suomenmaan uutiseen.

  1. Ari Latvala kommentoi:

    Suomen energialasku tuontienergiasta on 8 miljardin luokkaa vuodessa. Itävalta otti jo 1970-luvulla ensimmäisten öljykriisien yhteydessä tavoitteen olla mahdollisimman energiaomavarainen. Tänään energiateknologian ja energian tuotantanto työllistää Itävallassa n. 200.000 henkeä. Talvella lämpöä tuotetaan hakkeella, kesällä aurinkolämpöpaneeleilla, joita Itävallassa yli 100 kertaa enemmän kuin Suomessa. Paikallinen osuuskuntiin ja pienimuotoiseen energiantuotantoon perustuva talous kierrättää pääomia ja rahavirtoja paikallisessa taloudessa eivätkä rahavirrat valu ulos köyhdyttäen alueita.

    Suomella on kaikki mahdollisuudet toimia älykkäästi ja kansallisen ja alueellisen edun mukaisesti ja kehittää nopeasti kattava kotimainen energiatalous, joka käyttää tehokkaasti eri energiatuotantotapoja, kierrättää rahavirtoja paikallisesti, työllistää ja vähentää tuontienergilaskua. Useat pienimuotoisen energituotannon laitteet ja järjestelmät sopivat myös kotimaisesti tuotettaviksi, asennettaviksi ja huollettaviksi. Itävalta on osana omaa energiastrategiaansa kehittänyt kukoistavan energiantuotantolaitteiden teollisuuden.

    Suomen ja suomalaisten tulee luoda itselleen oma sadoista tuhansista paikallisista yksiköistä ja osuuskunnista koostuva energiatalouden kiertotalous, mukaanlukien oma pääomatalous.

    Hiomalla tehokkaaksi oman energiatalouden, kotimarkkinoilla testattuja innovaatioita tuotteina voidaan sitten myös myydä ulos.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>