Polarsol sai EU:n Horisontti 2020 rahoitusta

Lähienergialiiton jäsenyritys, joensuulainen, hybridilämmitysjärjestelmiin erikoistunut Polarsol on kotimaan ohella suunnannut rohkeasti vientimarkkinoille. Teknologian potentiaali noteerattiin myös EU:n Horisontti 2020 -ohjelmassa, josta lohkesi rahoitusta kansainvälistymiseen.

Onhan tämä hienoa. Nousimme Pohjois-Karjalasta suoraan pk-yritysten Mestarien liigaan”, tiivistää joensuulaisen Polarsolin toimitusjohtaja Anton Serbin työlään, mutta menestyksekkään Horisontti-haun saldon.

Vuonna 2009 perustettu yritys sai kesän korvalla myönteisen rahoituspäätöksen. Teknologian ytimessä on Venäjältä Suomeen kotiutuneen Serbinin kehittämä ja patentoima lämmönvaihdin, jossa on samassa paketissa sekä aurinkokeräin että ilmalämpöpumpun radiaattori. Sitä voidaan hyödyntää muun muassa lämpöakuissa, lämminvesivaraajissa ja hukkalämmön talteenotossa.

Käytännössä kiinteistön ja käyttöveden lämmitys voidaan hoitaa myös Suomen ilmastossa läpi vuoden aurinkoenergialla ja kiinteistön omalla hukkalämmöllä. Hybridijärjestelmämme tuottaa keskiarvoltaan jopa kaukolämpöä edullisempaa energiaa”, Serbin hehkuttaa.

Polarsolin asiakkaina on omakotiasujia, teollisuutta ja julkista sektoria. Kotimarkkinoiden ohella vientikauppaa on viritelty menestyksekkäästi etenkin itäiseen Eurooppaan. Tuorein sopimus on lokakuussa varmistunut kolmen miljoonan euron arvoinen järjestelmätoimitus Kazakstaniin.

Tähtäämme globaaliksi toimijaksi, sillä markkinapotentiaalia löytyy ympäri maailmaa. Toteutettuja pilottikohteita on muun muassa Virossa, Venäjällä, Ukrainassa, Tsekissä ja Kanadassa.”

Lähikuukausina Polarsolissa keskitytään myös IPR-suojaan, sillä yhtiön kilpailukyky perustuu pitkälti teknologiseen etumatkaan. Lisäksi tutkitaan, olisiko lisenssipohjainen valmistus mahdollista esimerkiksi Aasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

 

Lisätietoja

Anton Serbin
Toimitusjohtaja
PolarSol Oy
Puh. 0440 558 098
anton.serbin (at) polarsol.com

Uutinen Tekesin sivuilla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>