3

Myytit kuriin

Aurinko ei paista riittävästi, pakkasella ei tuule ja pelletit voivat loppua kokonaan. Moni varmasti toivoisi, että tällaiset kommentit olisivat jo hiljalleen jäämässä historiaan. Lähienergian ja energiatehokkuuden yleistymistä hidastavat kuitenkin yhä fossiilisiin painottuvan energiapolitiikan lisäksi joukko syvälle juurtuneita ennakkoluuloja, niin poliitikkojen kuin muidenkin ihmisten keskuudessa.

 

Hyödyntäkäämme tietoverkkoa

Viime keväänä Lähienergialiitto mursi myyttejä lähes 50 yrityksen voimin Lähienergiatorilla, joka pidettiin Helsingin Kampin vilkkaalla Narinkkatorilla. Kävijöitä arvioitiin olleen noin 4 000. Tänä keväänä Lähienergialiitossa panostetaan samassa tarkoituksessa tietoverkkoon. Uudessa opetusvideoprojektissa on tarkoitus tuottaa Youtubeen opetusvideoperhe, joka tarjoaa ihmisille arvokasta ja puolueetonta tietoa eri uusiutuvan energian ja energiatehokkaan rakentamisen ratkaisuista opetus- ja itseopiskelutarkoituksiin.

 

Miksi Youtube?

Youtube-videoista on tullut merkittävä kilpailija televisiolle tietolähteenä. Videoista haetaan entistä enemmän myös ohjeita, kuten perustusten valamiseen tai TV-kanavien asentamiseen. Opetusvideossa jossa mies laatoittaa kylpyhuonetta saattaa olla 50 000 katsojaa. Ihmiset katsovat mieluummin videoita kuin lukevat tekstiä. Opetusvälineinä videot ovat erinomaisia, koska päästään näkemään asioita, joita muuten ei pääsisi seuraamaan. Internetvideoita on helppo levittää linkin avulla kaikkialla internetissä, kuten sosiaalisessa mediassa.

 

Lähienergialiiton opetusvideoprojekti

Opetusvideoprojektiin osallistuvilla yrityksillä on valistustarkoituksen lisäksi mahdollisuus nähdä miten videoita tehdään ja miten niitä voidaan verkossa hyödyntää. Joillakin projektiin osallistuvilla yrityksillä on Youtubessa jo paljon tuotantoa, mutta haluavat silti hyödyntää Lähienergialiiton kanavia. Videot julkaistaan Lähienergialiiton Youtube-kanavassa, jonka kautta ne ovat helposti hyödynnettävissä mm. liiton ja eri yritysten verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, sähköposteissa sekä uutiskirjeissä. Videoissa saa mukavasti näkyvyyttä omalla yrityksen logolla ja yhteystiedoilla.  Yritysten keskinäisen yhteistyön ja Metropolian mediatekniikan avulla käytössämme on huipputekniikkaa ja osaava tiimi. Ensimmäisen videon suunnittelu on jo aloitettu ja kertoo aurinkolämpöjärjestelmistä. Esimerkkivideon, hinnaston ja muuta lisätietoa löydät projektin sivuilta.

 

DSC_5410

Kuva: Hahmotelma opetusvideoista Lähienergialiiton sivuilla.

 

Kirjoittaja

Maaria Laukkanen

Kirjoittaja on rakennus- ja talotekniikkainsinööri, yrittäjä ja Suomen Lähienergialiitto ry:n aktiivi, joka vetää liiton opetusvideoprojektia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>