3

Loiste, Jyväskylän Energia ja Kuopion Energia valmistelevat yhteisen sähkönmyyntiyhtiön perustamista

Kolmen energiayhtiön sähkökauppaliiketoiminnat yhdistämällä syntyisi Suomen markkinoiden neljänneksi suurin sähkönmyyjäyhtiö. Uusi yhtiö olisi perustajiensa mukaisesti valtakunnallinen, mutta juuriltaan maakunnallinen – helposti lähestyttävä, palveleva ja asiakasystävällinen.

 

Jyväskylän Energia, Kuopion Energia ja Loiste tavoittelevat voimien yhdistämisellä vahvempaa asemaa muuttuvilla sähkömarkkinoilla. Neuvotteluja on käyty kolmen yhtiön sähkönmyynnin yhdistämisestä perustettavaan yhtiöön. Yhtiöt ovat tiedottaneet henkilöstölleen, kumppaneilleen ja medialle meneillään olevista valmisteluista tänään.

Järjestely on tarkoitus toteuttaa liiketoimintasiirtona, jossa kunkin yhtiön sähkönmyynnin liiketoiminta ja sitä koskevat kumppanuussopimukset siirtyisivät perustettavaan yhtiöön. Siirto ei tältä osin vaikuta eri yhtiöiden osakasyhtiöiden muihin liiketoimintoihin. Päätöksenteko järjestelyyn osallistumisesta etenee yhtiöissä hieman eri tahtiin, mutta tarkoituksena on, että kaikki tarvittavat askeleet olisi otettu maaliskuun alkupuolella.

Mikäli järjestely toteutuu, yhtiöiden nykyisten sähköasiakkaiden sopimukset siirtyvät uuden yhtiön nimiin ja jatkuvat entisin ehdoin. Yhtiöiden näkemyksen mukaan muutos on asiakkaille positiivinen. Kun sähkön myynnin ja hankinnan kustannuksia on jakamassa suurempi asiakasmäärä, uusi yhtiö pystyy panostamaan erillisiä yhtiöitä paremmin asiakasetuihin, palvelu- ja tuotekehitykseen sekä sähkön myyntihintojen edullisuuteen.

 

“Kilpailu sähkömarkkinoilla jatkaa kiristymistään. Ala valmistautuu pohjoismaisten vähittäismarkkinoiden avautumiseen lähivuosina. Yhdistämälläq voimamme pystymme parhaiten turvaamaan asiakkaidemme ja omistajiemme edut. Uuden yhtiön osakkaina saamme kolmen alueellisen sähkönmyyjän tilalle vahvan valtakunnallisen brändin”, yhtiöiden toimitusjohtajat toteavat.

 

Yhtiöt tiedottavat yhteisesti järjestelyjen etenemisestä tulevien viikkojen aikana.

Lisätiedot

Loiste Oy, toimitusjohtaja Markku Ryymin, puhelin 050 67605

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>