Lähienergiatorilla tapaat myös Jukka Pojan & DJ Stormyn

20.4.2015 Blogi | Avainsanat: ,

Narinkkatorilla toukokuun 22. pidettävän Lähienergiatorin ohjelmaan kuuluu myös Jukka Poika & DJ Stormy -keikka. Tässä haastattelussa Jukka Poika kertoo omia ajatuksiaan uusituvista energialähteistä.

 

Lähienergialiitto järjestää Lähienergiatori-tapahtuman, jossa opastetaan niin tavallisia kuluttajia, remontoijia, rakennuttajia, taloyhtiöitä kuin yrityksiäkin erilaisiin uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuihin. Paikalle tuodut järjestelmät, kuten aurinkopaneelit ja bioajoneuvot antavat konkreettisen kuvan moderneista lähienergiaratkaisuista.

 

Tapahtuman ajan on tarjolla myös musiikkiesityksiä, jotka huipentuvat Jukka Poika & DJ Stormyn keikkaan.

 

Jukka, sinullahan on tuore kokemus keikkailusta uusiutuvan energialähteen äärellä? ”Joo, Tuuliwatti avas tuulipuiston Tornion lähellä Karunkissa. Itse asiassa me oltiin toissapäivänä (14.4.) siellä esiintymässä.

 

Jukka, minkälaisia kokemuksia sinulla on uusiutuvan energian käytöstä? ”Mulla on jonkin verran, lähinnä silloin kuin asuin maalla 6 vuotta. Sinä aikana tuli talo lämmitettyä lähinnä puulla. Oikeastaan meni aika pitkään, kun tuli otettua sähkö siihen rinnalle. Mutta mulla on ollut about aina joku jonkunlainen uusiutuva sähkö käytössä. Niin kuin tälläkin hetkellä, vesivoimaa taitaa nyt olla.

 

Vaikuttaa siltä, että suhtaudut positiivisesti uusiutuviin energialähteisiin myös tulevaisuudessa? ”Mä näkisin, että kaikki näyttäisi tähtäävän siihen – ellei jotain mullistavaa keksitä, jotain ihan uutta ja ihmeellistä – että ympäristö- ja terveyssyistä on vähän pakko siirtyä vähitellen niihin.

 

Nykyään keskustelu pyörii eri energiamuodoissa, onko sinulla niistä mielipidettä? ”Joo. Mä luulen, että tulevaisuus olisi yhdistelmä tätä kaikkee: On lähisähköä ja uusiutuvat ja sit vielä jotain mitä ei vielä tässä vaiheessa edes voida ennakoida.

 

Suomessa energiapolitiikan ympärillä keskustelu tuntuu hakevan suuntaa ja keskittyvän turhanpäiväiseen väittelyyn, joka ei auta kenenkään asiaa? ”Noi on sellaisia asioita, jotka vaan toivottavasti – aiemmin kuin myöhemmin – kasvaa tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi osaksi kokonaisuutta.

 

Arviosi miten asia etenee? ”Se että miten kauan siin menee, se on tietenkin sekä busineksen että politiikan kysymys pitkälti ja sit ihan inhimillisen kehityksen.”

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>