Lähienergialiiton uutiskirje 9/2016: Tulikiven uusia varaavia tulisijoja, GreenEnergy Finland valittiin Suomen edustajaksi EBA-kilpailuun

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Syyskuu tarjosi mm. Tulikiven uusia varaavia vuolukivitakkoja esillä Habitare-messuilla, GreenEnergy Finland valittiin Suomen edustajaksi EBA-kilpailuun, rakennusten energiaseminaarin antimet, Lähienergialiiton kannanoton Fingridin keskustelupaperiin.

 

Tulevia tapahtumia

Lähienergialiitto järjestää Tampereen oopperajuhlat – Maamme Energia -tilaisuuden 27.10.2016. Tule ja nauti on ainutlaatuisesta tilaisuudesta yhdistää huippuluokan energiapoliittista keskustelua ja oopperaa. Paneelikeskusteluiden lomassa kantaesitetään otteita kamarioopperasta “Maamme Energia“.

Lähienergialiitto ja Suomen LVI-liitto SuLVI järjestävät 20.10.2016 koulutuksen Lämmitysjärjestelmän valinta muuttuvassa maailmassa.

Eduskunnan energiaremonttiryhmä ja Strategisen tutkimusneuvoston Smart Energy Transition -hanke järjestävät Kohti älykästä ja puhdasta liikennettä -seminaarin 20.10.2016 Helsingissä. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta edellyttää ilmoittautumisen.

Aurinkotekninen yhdistys ATY järjestää 12.10.2016 FinnBuild messujen yhteydessä aurinkoseminaarin.

Energia 2016 -tapahtuma kokoaa energia-alan toimijat Tampereelle 25.-27.10.2016.

Passiivi-/matalaenergiatalon omistaja tai suunnittelija: ilmoittaudu ja tule mukaan. Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa kansainväliset passiivitalopäivät 11.-13.11.2016.

Lähienergialiiton sääntömääräinen syyskokous 17.11.2016 Helsingissä.

Ilmatieteen laitos selvittää tarvetta Aurinkoatlakseen kyselyllä, joka on avoinna 4.11.2016 saakka.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lähienergialiitto on mukana Työ- ja elinkeinoministeriö asettamassa työryhmässä, joka selvittää älyverkkojen mahdollisuuksia sähkömarkkinoille. Työryhmän tehtävänä on luoda yhtenäinen näkemys tulevaisuuden älyverkoista ja selvittää ja esittää konkreettisia toimia, joilla älyverkot voivat palvella asiakkaiden mahdollisuuksia osallistua aktiivisesti sähkömarkkinoille ja edistää yleisesti toimitusvarmuuden ylläpitoa.

Lähienergialiiton jäsenille järjestettiin 31.8.2016 työpaja ja koulutustilaisuus Fingridin keskustelupaperista “Sähkömarkkinat korjauksen tarpeessa – mitä voimme tehdä?”, jonka pohjalta muodostettiin Lähienergialiiton kannanotto keskustelupaperin ehdotuksiin: Sähköjärjestelmän tarvitsema jousto synnytetään kuluttajia kannustavalla ja hyödyttävällä hinnoittelulla.

GreenEnergy Finland on valittu kansalliseksi voittajaksi edustamaan Suomea European Business Awards -kilpailussa (EBA). Valinnassa korostettiin GEF:in innovatiivisuutta, menestystä ja yritysetiikkaa.

Habitare-messuilla Helsingin messukeskuksessa pääsi tutustumaan Tulikiven uusiin vuolukivitakkoihin ja design-kiukaisiin.

Lähienergialiiton, Metropolia Ammattikoulun sekä yritysten yhteinen opetusvideoprojekti jatkuu: seuraavaksi valmistuvat Optiwatin ja Fourdegin kanssa tehty älykkääseen lämmönohjaukseen liittyvä opetusvideo sekä Pistokkeen ja Rototecin kanssa tehty geoenergiaan liittyvä opetusvideo.

Tapio Tuomi kirjoittaa “Lähienergialiitossa toivomme tasa-arvoisuutta energiantuotannon mahdollisuuksiin ja oikeaa tietoa päätösten taustalle niin politiikassa kuin energia-asioita pohtivissa kotitalouksissakin“.

Maaria Laukkanen oli paikalla, kun jo kolmatta kertaa FINVACin järjestämässä rakennusten energiaseminaarissa Helsingin Finlandia-talossa annettiin energiatehokkaan rakentamisen ammattilaisille jälleen paljon uutta ajateltavaa. Tällä kertaa teemana olivat erityisesti kotimaan ja muiden pohjoismaiden eteneminen kohti lähes nollaenergiarakentamista.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uuden kirjoitussarjan ja uutta sisältöä: Antti Pitkänen käynnisti kirjoitussarjan Tampereen oopperajuhlista: aluksi hän hakee vastausta kysymykseen Energiaoopperaa, mitä se on?. Vastaukseksi selvisi pian kyllä, energiaooppera on Tampereella ajankohtainen. Smart Energy Transition -hanke on koonnut tietopankin suomalaisista uuden energiajärjestelmän mukaisista kokeiluista. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>