3

Lähienergialiiton uutiskirje 9/2015: Energian kuluttajan roolin vahvistaminen

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Tällä kertaa tarjoamme mm. Savo-Solarin menetyksestä vientimarkkinoilla ja kilpailuissa, kuluttajan roolin vahvistamista energiamarkkinoilla, ehdotuksen kuluttajalähtöiseksi palveluksi.

 

Tulevia tapahtumia

Vuoden 2016 talousarvio ja julkisen talouden suunnitelma vuosille 2016—2019 ovat käsiteltävinä eduskunnassa. Lähienergialiitto on kutsuttu eduskunnan ympäristövaliokuntaan 9.10.2015 antamaan asiantuntijalausunto teemalla ‘Energiatehokkuuden edistäminen, energianeuvonta’.

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU järjestää vuoden merkittävimmän lämpöpumppualan tapahtuman Lämpöpumppupäivän 1.12.2015 Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Varaa aika kalenteristasi ja ilmoittaudu.

Tutkijoiden ja kansanedustajien seura Tutkas ja Ympäristötiedon foorumi yhdessä Kestävän kehityksen paneelien sekä Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän ekosysteemipalvelut -verkoston kanssa järjestävät Suomi kestävän biotalouden suunnannäyttäjänä – kuinka yhdistää hallituspolitiikka, tutkimus ja luontoarvot? tilaisuuden 20.10.2015 Helsingissä. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta vaatii ilmoittautumisen.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Syyskuun lopussa Lähienergialiitto oli kuultava eduskunnan talousvaliokunnassa ja annoimme lausunnon kuluttajan roolista sähkömarkkinoilla. Euroopan komission suunnittelema energiamarkkinoiden muutos on tuomassa mukanaan kuluttajalle paljon hyviä asioita, mm. heillä tulee olla mahdollisuus toimia aktiivisesti energiamarkkinoilla esimerkiksi hyödyntämällä kysyntäjoustoa.

Hallitusohjelma, hallituksen painopistealueet ja kärkihankkeet näkyvät päivittäin otsikoista. Niiden sisällöistä kun yhdistää digitalisaation, cleantechin ja normien purkamisen, syntyy unelma palvelusta, joka on tehty käyttäjien ehdoilla. Tai tuloksena syntyy vaatimus, että hallinnon palvelut on saatava yhdestä luukusta puhtaan energian edistämiseksi.

Aalto-yliopiston FinSolar-hanke järjesti 24.9.2015 ison aurinkoenergiatapahtuman Aurinkomarkkinat vauhtiin!, linkin avulla voit katsoa videokoosteen tapahtumasta ja tutustua esitysmateriaaleihin. Tapahtumassa julkistettiin myös Suomen aurinkoenergiapalveluiden laajuuden ja tilanteen kartoittaneen kyselyn tulokset.

Tekniikka&Talous-lehti valitsi vuoden lupaavimmat energia-alan start-up yhtiöt ja valituksi tuli jäsenyrityksemme Savo-Solar.

Kuukauden aikana julkaistiin aurinkoenergiaan liittyen kaksi hyvää uutista. Aurinkolämpö ja Savo-solarin vientisaavutukset cleantech alalla saivat ansaitsemansa huomion. Hyvää energiaa on liikkeellä kilpailussa Suomen suurimman aurinkosähkövoimalan rakentamisessa. Tällä hetkellä johdossa on jäsenyrityksemme Oulun Energia 420 kWp tehoisella voimalalla.

Joukkorahoitus ei ainoastaan tuo pääomaa, vaan yhteisöllisyys ja osallistuminen tutkitusti parantaa suhtautumista mm. tuulivoimalan rakentamiseen.

Liiton jäsenetu yritysjäsenille on pienen tauon jälkeen käytettävissä. Lähienergialiitto tarjoaa jälleen jäsenyhteisöilleen markkinointipalveluita.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

 

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>