3

Lähienergialiiton uutiskirje 8/2017: Tuusulan kunta ja Fortum kehittävät älykkäitä, ekologisia energiaratkaisuja Rykmentinpuistoon

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Elokuu tarjosi mm. Viessman-konserni 30% osuudella LämpöYkkösen omistajaksi, Finnwind Oy aloitti yhteistyön Turku Energian kanssa aurinkosähkössä, Savo-Solar laajentaa Etelä-Amerikan aurinkolämpömarkkinoille, ministeri Tiilikainen vieraili Lähienergialiiton hallituksen kokouksessa.

 

Tulevia tapahtumia

Rakennusten energiaseminaari 2017 järjestetään 4.10.2017 Finlandia-talolla. Se järjestetään neljännen kerran ja seminaariin odotetaan yli 800 rakennusten energia-alan asiantuntijaa ja yli 50 näytteilleasettajaa.

Maamme energia -ooppera toukokuussa 2018 – loistava mahdollisuuden tarjota omille sidosryhmille ainutlaatuinen kokemus. Maamme energia -ooppera käy energiakeskustelua musiikin ja huumorin avulla. Tule mukaan kehittämään uutta, innovatiivista ja hauskaa tapaa tuoda esiin energiapolitiikan tärkeitä kysymyksiä ja herättää niistä keskustelua!

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Tuusulaan lähivuosina nousevasta uudesta 10 000-15 000 asukkaan Rykmentinpuiston asuinalueesta ollaan rakentamassa uusiutuvaan energiaan perustuvaa lähes nollaenergia-aluetta. Alueella huomioidaan asukkaiden tarpeet ja koko elinkaaren kattavat asumisen kustannukset sekä pilotoidaan uudenlaisia energiaratkaisuja ja älykkäitä asumisen palveluja. Tuusulan kunta on valinnut Fortumin yhteistyökumppaniksi toteuttamaan alueen energiatavoitteita ja -ratkaisuja.

Aurinkosähköjärjestelmiä toimittava Finnwind Oy aloittaa yhteistyön Turku Energian kanssa aurinkopaneelipakettien myymiseksi ja asentamiseksi kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Yhteistyön myötä Turku Energia laajentaa aurinkosähkötuotteidensa valikoimaa aurinkopaneelipaketteihin. Finnwind Oy toimittaa käyttövalmiit aurinkosähköjärjestelmät kattavilla takuilla.

Savo-Solar on allekirjoittanut sopimuksen meksikolaisen Jorgensen-yhtiön kanssa saadakseen jalansijaa latinalaisen Amerikan aurinkolämpöenergialaitosten markkinoilla, joissa on valtava potentiaali. Sopimus antaa Jorgensenille yksinoikeuden myydä ja toimittaa Savo-Solarin tuotteita ja ratkaisuja Meksikossa, Perussa ja Chilessä.

Yksi maailman johtavista lämmitys-, teollisuus- ja jäähdytysjärjestelmien valmistajista, Viessmann-konserni on tullut mukaan LämpöYkkönen Oy:n omistajaksi 30 % osuudella. Viessmann-konserni on juuri 100-vuotta täyttänyt saksalainen perheyhtiö, joka työllistää 12 000 henkilöä ja sen vuotuinen liikevaihto on 2,25 miljardia euroa.

Lähienergialiiton hallituksen kokouksien poliitikkovierailut jatkuivat 17.8.2017, kun asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vieraili Lähienergialiiton hallituksen kokouksessa.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä. Smart Energy Transition -hankkeen Eva Heiskanen kirjoitti Miksi aurinkojärjestelmien ja sähköautojen rakentelu nuorten kanssa on tärkeää. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>