Lähienergialiiton uutiskirje 8/2015: 433 miljoonaa euroa tuontiöljystä kotimaiseen energiaan

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Tällä kertaa tarjoamme ehdotuksia hallituksen kärkihankkeiden toteutukseen, toiminnanjohtaja Karoliina Auvisen esityksiä ja katsauksen sähkön pientuottajan arkeen.

 

Tulevia tapahtumia

Aalto-yliopiston FinSolar-hanke järjestää Aurinkomarkkinat vauhtiin! -seminaarin 24.9.2015 Helsingissä. Ilmoittaudu 18.9. mennessä.

Motiva ja Tekes järjestävät Puhtaan energian tilaaja-toimittaja tilaisuuden 1.10.2015 Vaasassa. Jos olet julkisen sektorin hankkija, teknisen- ja kiinteistötoimialan osaaja tai puhtaan energian toimittajille ja palveluntarjoajille, ilmoittaudu 23.9. mennessä.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Elokuun lopussa julkaistiin kannanotto ja ehdotus hallitukselle keinoista, joilla korvataan tuontiöljyyn käytetty 433 miljoonaa euroa kotimaisella energialla.

Lähienergialiiton hallituksen poliitikkovierailut jatkuivat, kun kansanedustaja Kai Mykkänen vierailu 26.8. kokouksessa.

Lähienergialiitto kannattaa siirtymistä pohjoismaiseen ja yhtenäiseen taseselvitysmalliin. Annoimme siihen liittyen kaksi lausuntoa asetusmuutoksista: valtioneuvoston asetus sähköntoimitusten selvityksestä ja mittauksesta ja asetus sähkökaupassa ja sähköntoimitusten selvityksessä noudatettavasta tiedonvaihdosta.

Liiton toiminnanjohtaja Karoliina Auvinen on suosittu esiintyjä ja elokuussa hän oli esiintymässä sekä Ilmansuojelupäivillä Lappeenrannassa että Kaukolämpöpäivillä Oulussa. Hänen esityksensä Ilmansuojelupäivillä on nähtävissä Slidesharessa.

Helsingin Sanomissa oli 30.8. monipuolinen juttukokonaisuus uusiutuvasta energiasta. Esille pääsivät puheenjohtajamme Raimo Lovio ja yritysjäsenemme There Corporation.

Millaista oli pientuottajan kokemukset ensimmäisen vuoden jälkeen? Vuoden aikana selvisi, mitä energiaremontin tekeminen tarkoittaa pientuottajalle: paljon positiivista huomiota, sähkön ostot vähenivät 16%, aurinkosähkön tuotannosta 74% jäi omaan käyttöön. Kaiken kaikkiaan hyvä vuosi.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>