3

Lähienergialiiton uutiskirje 7/2017: Jorma Uotisen ohjeet energialoikan tekemiseen, suomalaisista 80 % suhtautuu aurinkopaneeleihin myönteisesti

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Heinäkuu tarjosi mm. Jorma Uotisen ohjeet energialoikan tekemiseen, kyselyn tuloksien mukaan suomalaiset suhtautuvat myönteisesti aurinkoenergiaan ja suuria aurinkovoimaloita käynnistyi kesän aikana.

 

Tulevia tapahtumia

Maamme energia -ooppera toukokuussa 2018 – loistava mahdollisuuden tarjota omille sidosryhmille ainutlaatuinen kokemus. Maamme energia -ooppera käy energiakeskustelua musiikin ja huumorin avulla. Ole mukana kehittämässä uutta, innovatiivista ja hauskaa tapaa tuoda esiin energiapolitiikan tärkeitä kysymyksiä ja herättää niistä keskustelua!

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lähienergialiitto ja Suomen ympäristökeskus SYKE järjestivät vauhdikkaan keskustelutilaisuuden SuomiAreenalla Porissa. Suomessa asunnoista 45 % on kerrostaloja. Niissä asuu valtaosa suomalaisista. He päättävät asuntonsa energiamuodoista – vai päättävätkö? Keskustelu veti Jorma Uotinen ja keskustelemassa olivat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen,  Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen, Vihreiden kansanedustaja Johanna Karimäki, Suomen ympäristökeskuksesta professori Jyri Seppälä, Lähienergialiiton puheenjohtaja, professori Raimo Lovio ja Isännöitsijä 2016tittelin saanut Jari Nieminen.

Arcadan kampukselle Arabianrantaan on kesäkuussa rakennettu älykäs aurinkosähköjärjestelmä. Paneelit sijoittuvat ammattikorkeakoulu Arcadan ja ammattioppilaitos Prakticumin katolle. Kokonaisuus on yksi Helsingin suurimmista ja sen toimituksesta vastasi suomalainen Solnet Green Energy Oy. Älykkään aurinkosähköjärjestelmän ominaisuuksia hyödynnetään paitsi opetuksessa, niin myös kiinteistön energianhallinnassa.

Fortum selvitti suomalaisten suhtautumista aurinkoenergian käyttöön. Suurin osa suomalaisista (80 %) suhtautuu aurinkopaneeleihin myönteisesti, selviää Kantar TNS:n energiayhtiö Fortumille toteuttamassa kyselytutkimuksessa. Kielteisesti suhtautuvia on vain 17 prosenttia kyselyyn vastanneista. Yli puolet niistä vastaajista, jotka eivät osanneet arvioida suhtautumistaan paneeleihin, tietävät kuitenkin mitä aurinkopaneelit ovat. Kyselyyn vastanneista 3 prosentilla on jo käytössä aurinkopaneelit. Noin 60 prosenttia vastaajista olisi valmis maksamaan enemmän asunnosta, jossa on aurinkopaneelit.

Helsingin yliopisto rakentaa Suomen suurimpiin kuuluvan aurinkosähkövoimalan Viikkiin. Ensi kesänä valmistuva laitos on nimellisteholtaan 1,2 megawattia. Aurinkopaneelit sijoitetaan Viikin kampuksen rakennusten katoille ja hankkeen toteuttaa Oulun Energia Oy.

Suomen suurimman aurinkosähköpuiston rakennusprojekti on edennyt siihen vaiheeseen, että ensimmäiset aurinkopaneelit on otettu käyttöön, ja ne on nyt kytketty Atrian sähköverkkoon. Ensimmäisen vaiheen käyttöönotto on sujunut suunnitelman mukaisesti.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>