Lähienergialiiton uutiskirje 7/2015: viilennys lämpöpumpuilla

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Tällä kertaa tarjoamme faktoja viisaaseen viilennykseen, jotka ovat tarpeen kesäkuun lopun helteissä. Kesäkuu huipentui Lähienergialiiton lämpimästi kannattamaan lakialoitteeseen, jolla edistetään taloyhtiöiden energiaremontteja laajentamalla kotitalousvähennyksen soveltamisalaa.

 

Tulevia tapahtumia

Lähienergialiitto kannattaa kesäkuun lopussa edustaja Sarkkisen tekemää lakialoitetta. Lakialoitteessa ehdotetaan, että asunto-osakeyhtiöiden osakkaat voisivat vähentää energiatehokkuutta parantavista tai hajautettua energiantuotantoa edistävistä asennus- ja remonttihankkeista aiheutuvia työkustannuksia enimmillään 2 400 euron verran. Summa vastaa nykyistä kotitalousvähennystä, eli lakialoitteessa on kyse kotitalousvähennyksen soveltamisalan laajentamisesta. Tulemme seuraamaan aktiivisesti  lakialoitteen käsittelyn etenemistä eduskunnassa.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Koko kesäkuu odoteltiin, että lämpötilat nousevat helteisiin ja viilennys on tarpeen. Nyt kun niin tapahtui, niin lämpöpumppujen tehokkaasta käytöstä viilennykseen on tarjolla 6 faktaa.

Karoliina Auvinen kirjoitti kotitalouksista, jotka ovat aurinkoenergian laiminlyöty voimavara. Jotta myös kotitalouksille aurinkoenergian hyödyntäminen olisi kannattavaa, hän ehdottaa toimenpiteiksi mm. pientuotannon vuorokausi- tai kuukausinetotuksen käyttöönottaminen sähkö- ja lämpöverkoissa.

Kesäkuussa julkaistiin tutkimusraportti, jossa on yksityiskohtaista tietoa auringonsäteilyn jakautumisesta Suomessa. Lisäksi projektissa tutkittiin mm. rantaviivan vaikutusta pilvisyyteen ja siten aurinkoenergian saatavuuteen sekä auringonsäteilyn lyhytaikaista ennustamista satelliittiaineistojen perusteella.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto käynnisti kyselyn, jolla kartoitetaan helsinkiläisten suhtautumista tuulivoimaan. Vastausaikaa on 31.8.2015 saakka.

Toukokuun lopussa järjestyn Lähienergiatori-tapahtuman järjestäjät kirjoittivat ajatuksiaan ja tuntojaan tapahtumasta ja miten siitä tehtiin menestys.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>