3

Lähienergialiiton uutiskirje 6/2016: uusiutuva energia ja energiatehokkuus työllistää, energiasäätä voi ennustaa

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Kesäkuussa järjestettiin Eduskunnassa Aurinkoenergia nyt -tapahtuma, kerrottiin uusiutuvan energian ja energiatehokkuden pk-yritysten työllistävän kasvavan joukon ja juhlittiin OptiWatin voittoa Kasvu Open -kilpailussa.  

 

Tulevia tapahtumia

Lähienergialiitto on mukana SuomiAreenassa 11.-13.7.2016 Porissa. Meillä on paikka Kansalaistorin ytimessä, tule Poriin keskustelemaan meidän kanssa uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta.

Lähienergialiiton jäsenille järjestetään 31.8.2016 työpaja ja koulutustilaisuus Fingridin keskustelupaperista “Sähkömarkkinat korjauksen tarpeessa – mitä voimme tehdä?”. Tilaisuuteen osallistuminen vaatii ilmoittautumisen.

Lähienergialiitto ja Suomen LVI-liitto SuLVI järjestävät 20.10.2016 koulutuksen Lämmitysjärjestelmän valinta muuttuvassa maailmassa.

Energia 2016 -tapahtuma kokoaa energia-alan toimijat Tampereelle 25.-27.10.2016. Tapahtuman yhteydessä Lähienergialiitto järjestää Tampereen oopperajuhlat – Maamme Energia -tilaisuuden 27.10.2016 9-12. Tilaisuus on maksullinen ja edellyttää ilmoittautumisen.

Lähienergialiiton sääntömääräinen syyskokous 26.10.2016 Energia 2016 -tapahtuman yhteydessä Tampereella.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lähienergialiitto antoi lausunnon Työ- ja elinkeinoministeriön asettaman uusiutuvan energian tukijärjestelmän kehittämistyöryhmän loppuraporttiin. Lähienergialiitto kannattaa tarjouskilpailuun perustuvaa tuotantotukijärjestelmää teollisen mittakaavan osalta.

Uusiutuvan energian juhlapuheissa lupaavat usein lisää työpaikkoja. Suomessa uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden pk-yritykset työllistävät yhä kasvavan joukon ihmisiä ympäri maatamme.

Kesäkuussa Lähienergialiiton jäseneksi liittyi Tuusulan Rykmentipuisto -projekti, joka järjestää 50. asuntomessut vuonna 2020. Tuusulan kunnan ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tavoitteena on kehittää vuoden 2020 Rykmentinpuiston asuntomessualueesta nollaenergia-alue.

Lähienergialiitto ja kansanedustajat Harri JaskariJari MyllykoskiJohanna Karimäki järjestivät Aurinkoenergia nyt -tapahtuman Eduskunnan kansalaisinfossa. Paneelikeskustelun tärkeimmät aiheet olivat yhteisölliset ratkaisut ja kuluttajakeskeisyys.

Lähienergialiiton yritysjäsenten voitokas eteneminen jatkui: OptiWatti voitti kasvuyritysten energia-alan sparrauskilpailun.

BCDC Energia -hanke julkisti energiasääennusteen kertovan palvelun. Palvelun avulla voidaan tarkemmin ennustaa aurinko- ja tuulivoiman tuottama energian määrä.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä: Smart Energy Transition -hankkeen Miimu Airaksinen korjaa yleisen harhaluulon: energiatehokkuus ei aiheuta homeongelmia ja Jero Ahola muistuttaa, että nykyinen energiamurroksen nopeus vaatii ketteryyttä, ettei päätöksiä tehdä alkujaan vanhentuneen tiedon pohjaltaBCDC Energia -hankkeen Suzan Bayhan kertoo miten tietoverkkojen energiatehokkuutta voidaan kehittää (in english) ja Tuomas Vanhanen jatkaa biotalousstrategian analysointia: Suomen puu ei riitä kaikille. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>