Lähienergialiiton uutiskirje 5/2015

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajelle yleisölle. Nyt on tarjolla mahdollisuus tilata kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää ja tilaat uutiskirjeen. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

 

Tulevia tapahtumia

Toukokuussa järjestetään Lähienergiatori perjantaina 22.5. 10-19. Lähienergiatori on uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden kaupunkitapahtuman Kampin Narinkkatorilla. Tapahtuman ohjelmassa on mm.

  • Jukka Poika & DJ Stormyn keikka,
  • Suomen ensimmäinen biokaasulla toimiva pitkän matkan linja-auto: BioBussi,
  • maailman suurin aurinkokeräin sekä sähköajoneuvoja,
  • Energiapaja, jossa voi liikuttaa junaa pientä rataa pitkin hyppyenergialla tai ladata kännykkää polkemalla kuntopyörää.

Vielä pääsee mukaan, jos haluat näytteilleasettajaksi.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Huhtikuun lopussa Suomen Ympäristökeskus, Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Aalto yliopiston FinSolar-hanke järjestivät Helsingissä, Raumalla, Padasjoella, Porissa, Kankaanpäässä ja Asikkalassa  Vihreät ovet -tapahtuman 28.4. Tapahtuman aikana pääsi tutustumaan uusiutuviin energiaratkaisuihin. Helsingissä Ravintola Faron ja Caruselin omistajat kertoivat, mitä uusiutuvan energian hankkiminen vaatii yritykseltä ja mitä hyötyä siitä yritykselle on.

Maaliskuun alussa käynnistyi Energiaremontti2015-kampanja. Energiaremontti2015-kampanjan sai paljon huomiota vaalikampanjoinnissa ja useat puolueiden puheenjohtajat ilmoittivat kannattavansa kampanjaa, mm. Keskustan Juha Sipilä. Energiaremontti2015-kampanjan viesti on: Vapautetaan hyvä energia. Tartutaan uuden energiateknologian ja uusiutuvan energian läpimurron luomiin mahdollisuuksiin ja luodaan niistä Suomelle kilpailuvaltti. Suomen Lähienergialiitto tukee kampanjaa, liity sinäkin mukaan! 

Lähienergiatorilla esiintyvä Jukka Poika & DJ Stormy kertoo omista ajatuksiaan uusiutuvista energialähteistä.

Kuukauden aikana pääsimme tutustumaan Karoliina Auvisen ajatuksiin suomalaisesta energiapolitiikasta ja Salla Rantalan ajatuksiin vaalikoneista.

Hallituksen esitys lakimuutoksesta pientuotannon sähköverovapauden alarajan korotuksesta on nyt tasavallan presidentin hyväksyämä ja lakimuutos astui voimaan 1.5.2015. Lähienergialiitto uskoo lakimuutoksen lisäävän nopeasti investointeja sähkön kotimaiseen pientuotantoon ja näin ollen parantavan alan suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>