Lähienergialiiton uutiskirje 4/2015

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajelle yleisölle. Nyt on tarjolla mahdollisuus tilata kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää ja tilaat uutiskirjeen. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

 

Tulevia tapahtumia

Toukokuussa järjestetään Lähienergiatori perjantaina 22.5. 10-19. Lähienergiatori on uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden kaupunkitapahtuman Kampin Narinkkatorilla. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä lähienergian tunnettuutta ja tarjota elämyksiä. Keskellä vilkkainta Helsinkiä opastetaan niin tavallisia kuluttajia, remontoijia, rakennuttajia, taloyhtiöitä kuin yrityksiäkin erilaisiin lähienergiaratkaisuihin. Näkyvä tapahtuma keskellä pääkaupunkia viestii myös poliittisille päättäjille alan ammattilaisten ja kansalaisten valmiudesta siirtyä kestävään energiajärjestelmään.

Nyt kannattaa toimia, jos haluat mukaan näytteilleasettajaksi.

Huhtikuun lopussa Suomen Ympäristökeskus, Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Aalto yliopiston FinSolar-hanke järjestävät Helsingissä ja joukossa HINKU-kuntia 28.4 klo 18-20 tutustumiskäyntejä uusiutuviin energiaratkaisuihin. Alustavasti Helsinkiin on suunniteltu aurinkosähkökävely (Ruoholahti-Kaivopuisto) sekä kerrostalokohteita (Kontula, Herttoniemi). Tarkempia tietoja myöhemmin.

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

5.3. käynnistyi Energiaremontti2015-kampanja. Energiaremontti2015-kampanja on jo lähtöviivoilla saanut innostuneen vastaanoton niin yritysmaailmassa, tiedeyhteisössä kuin läpi puoluekentänkin. Viesti on yhteinen: Vapautetaan hyvä energia. Tartutaan uuden energiateknologian ja uusiutuvan energian läpimurron luomiin mahdollisuuksiin ja luodaan niistä Suomelle kilpailuvaltti. Suomen Lähienergialiitto tukee kampanjaa, liity sinäkin mukaan! 

Lähienergialiiton hallituksen kokouksen 25.3. vieraana kävi valtiosihteeri Esa Suominen VM:stä.

Kuukauden aikana pääsimme tutustumaan erilaisiin rohkeisiin lähienergiaratkaisuihin yksittäisen henkilön ja kokonaisen kaupunginosan osalta.

Lähienergialiitto, Helsingin seudun kauppakamari ja Metropolian ammattikorkeakoulu järjestivät 5.3.2015 aamupäiväseminaarin Albergan kartanossa lähienergian mahdollisuuksista. Tilaisuudessa saadun positiivisen palautteen innoittamana tapahtumasta suunnitellaan toistuvaa tapahtumaa.

Maaliskuussa 16. – 19.3. järjestettiin Vaasassa Energy Week -tapahtuma. 16.3. järjestetyssä paneelikeskustelussa, jossa mukana oli DI Karoliina Auvinen Lähienergialiitosta. Hän toi esiin toimenpiteitä, joilla hajautettu energiantuotanto ja siihen liittyvät liiketoimintamahdollisuudet saataisiin Suomessa kasvuun. Paneelia alustaa ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen, paneelin muut osallistujat ovat Matti Vaattovaara (ABB), Kristian Heimonen (Comsel) ja Jukka Leskelä (Energiateollisuus). Tapahtumaa jatkettiin 17.3. Karoliina Auvisen esitelmällä.

Hallitus on esittänyt pientuotannon sähköverovapauden alarajan korotusta ja annoimme hallituksen esitystä puoltava lausunnon eduskunnan valtiovarainlautakunnalle. Hallituksen esitys HE 349/2014 odottaa enää lain vahvistamista. Lähienergialiitto uskoo lakimuutoksen lisäävän nopeasti investointeja sähkön kotimaiseen pientuotantoon ja näin ollen parantavan alan suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>