3

Lähienergialiiton uutiskirje 3/2017: Hyvää energiaa löytyi stadista ja Turusta. Jorma Uotinen juontaa SuomiAreenalla Energialoikkaan kerrostalo kerrallaan -keskustelun

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Maaliskuu tarjosi mm. kuntavaalipaneelit uusiutuvasta energiasta Helsingissä ja Turussa. Jorma Uotinen juontaa SuomiAreenan Energialoikkaan kerrostalo kerrallaan -keskustelun.

 

Tulevia tapahtumia

Lähienergialiitto järjestää EU:n talvipaketin avaus -työpajan 25.4.2017 Helsingissä. Työpajassa käsitellään EU:n marraskuussa 2016 julkistaman “Clean energy for all Europeans” toimenpidepaketin (kutsutaan nimellä EU:n talvipaketti) sisältöä lähienergian kannalta. Alustamassa ovat mm. Päivi Janka Työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Suomessa asunnoista 45 % on kerrostaloja. Niissä asuu valtaosa suomalaisista. He päättävät asuntonsa energiamuodoista – vai päättävätkö? SuomiAreenassa 12.7.2017 Lähienergialiitto järjestää yhdessä Suomen Ympäristökeskus SYKE kanssa keskustelutilaisuuden Energialoikkaan kerrostalo kerrallaan, jossa on tavoitteena valaista niin asukkaiden, taloyhtiöiden kuin kaupunkien tiekarttoja kohti uusiutuvien energioiden ratkaisuja. Tilaisuuden tulee juontamaan Jorma Uotinen.

Lähienergiatori järjestetään elokuun lopussa, Helsingissä. Järjestelyt on juuri aloitettu, jos tapahtumaan osallistuminen kiinnostaa, ota yhteys järjestöpäällikkö Tapio Tuomeen, tapio@lahienergia.org.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lähienergialiitto järjesti kuntavaalien alla kaksi paneelikeskustelua uusiutuvasta energiasta ja sen hyödyntämisestä kaupunkiympäristössä: Helsingissä 21.3. Hyvää energiaa stadissa  ja Turussa 28.3. Hyvää energiaa Turussa. Kumpikin tilaisuus videoitiin ja linkit kaikkiin alustuksiin ja keskusteluihin löytyvät linkitetyistä jutuista.

Valkoisessa salissa järjestetyssä Hyvää energiaa stadissa -tilaisuudessa sai hyvät tiedot uusiutuvan energian potentiaalista ja sen hyödyntämisestä Helsingissä. Raimo Lovion johtamassa paneelikeskustelussa Emma Kari, Tatu Rauhamäki ja Pentti Arajärvi käsittelivät kiinnostavia kysymyksiä, kuten “milloin voimme aloittaa ensimmäisen tuulivoimalan rakentamisen Helsinkiin?

Turussa järjestetyssä Hyvää energiaa Turussa -tilaisuudessa käsiteltiin uusiutuvan energian potentiaalia ja sen hyödyntämisestä Turussa. Tapio Tuomen johtamassa paneelikeskustelussa Henri Lautamäki, Santeri Vuori, Minna Sumelius, Aapo Kraama, Jakke Mäkelä, Martti Markula ja Jerker Björkqvist käsittelivät kiinnostavia kysymyksiä, kuten “Onko Turun kaupunkialueella ja Turun kaupungin kiinteistöissä ja kaupungin omistamissa laitoksissa sijaa pienten toimijoiden energiantuotannolle?“.

Lähienergialiiton hallituksen kokouksessa 23.2.2017 kansanedustaja Timo Harakka kävi keskustelemassa energiapolitiikasta.

Maaliskuussa Savo-solar solmi merkittäviä toimitussopimuksia sekä Suomessa että RuotsissaHämeenlinnaan ja Mikkeliin asennetaan kolme aurinkolämpöjärjestelmää, joista yksi on Suomen suurin aurinkolämpöjärjestelmä. Ruotsissa Ystad Energi AB:lle toimitetaan aurinkolämpökeräinkenttä Ystad Arena -hallin katolle.

GreenEnergy Finland on Suomen kansallinen voittaja tämän vuoden European Business Awards -kilpailussa. GreenEnergy Finland oli yksi voittajista yleisöäänestyksessä, jossa rekisteröitiin ennätyksellisesti yhteensä yli 160 000 ääntä maailmanlaajuisest.

Aurinkosähköjärjestelmien toimittaja Solnet Green Energy Oy laajentaa toimintaansa Eurooppaan aurinkosähköalan pioneerien tukemana perustamalla tytäryhtiön Hollantiin.

Youtube opetusvideot uusiutuvasta energiasta -projekti julkaisi kaksi uutta videota. Video geoenergiasta  – tutummin maalämpö – kertoo sen toimintaperiaatteesta, suunnitteluprosessin kulmakivistä ja laadunvarmistuksesta. Älykkäästä lämmityksenohjauksesta kertova video käsittelee älykästä lämmityksenohjausta, toimintaperiaatteita ja energiansäästöpotentiaalia.

Jussi Ojanen nimitettiin uudeksi toimitusjohtajaksi Naps Solar -konserniin.

Lähienergialiitto on kannattanut pitkään sähkön pientuotannossa tunnin sisäisen nettomittauksen käyttöönottoa, koska tämä edistää tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja sähkön pientuotannon kannattavuutta. Eduskunnassa on jätetty lakialoite, jolla sähkömarkkinalakia muutettaisiin.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>