3

Lähienergialiiton uutiskirje 3/2015

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Nyt on tarjolla mahdollisuus tilata kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää ja tilaat uutiskirjeen. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

 

Tulevia tapahtumia

Tänään 5.3. käynnistyi Energiaremontti2015-kampanja. Energiaremontti2015-kampanja on jo lähtöviivoilla saanut innostuneen vastaanoton niin yritysmaailmassa, tiedeyhteisössä kuin läpi puoluekentänkin. Viesti on yhteinen: Vapautetaan hyvä energia. Tartutaan uuden energiateknologian ja uusiutuvan energian läpimurron luomiin mahdollisuuksiin ja luodaan niistä Suomelle kilpailuvaltti. Suomen Lähienergialiitto tukee kampanjaa, liity sinäkin mukaan!

 

Maaliskuussa 16. – 19.3. järjestetään Vaasassa Energy Week -tapahtuma. 16.3. järjestetään paneelikeskustelussa, jossa mukana DI Karoliina Auvinen Lähienergialiitosta. Hän tuo esiin toimenpiteitä, joilla hajautettu energiantuotanto ja siihen liittyvät liiketoimintamahdollisuudet saataisiin Suomessa kasvuun. Paneelia alustaa ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen, paneelin muut osallistujat ovat Matti Vaattovaara (ABB), Kristian Heimonen (Comsel) ja Jukka Leskelä (Energiateollisuus).

 

Huhtikuun lopussa Suomen Ympäristökeskus, Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Aalto yliopiston FinSolar-hanke järjestävät Helsingissä ja joukossa HINKU-kuntia 28.4 klo 18-20 tutustumiskäyntejä uusiutuviin energiaratkaisuihin. Alustavasti Helsinkiin on suunniteltu aurinkosähkökävely (Ruoholahti-Kaivopuisto) sekä kerrostalokohteita (Kontula, Herttoniemi). Tarkempia tietoja myöhemmin.

 

Toukokuussa järjestetään Lähienergiatori perjantaina 22.5. 10-19. Lähienergiatori on uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden kaupunkitapahtuman Kampin Narinkkatorilla. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä lähienergian tunnettuutta ja tarjota elämyksiä. Keskellä vilkkainta Helsinkiä opastetaan niin tavallisia kuluttajia, remontoijia, rakennuttajia, taloyhtiöitä kuin yrityksiäkin erilaisiin lähienergiaratkaisuihin. Näkyvä tapahtuma keskellä pääkaupunkia viestii myös poliittisille päättäjille alan ammattilaisten ja kansalaisten valmiudesta siirtyä kestävään energiajärjestelmään.

Nyt kannattaa toimia, jos haluat mukaan näytteilleasettajaksi.

 

Hallitus on esittänyt pientuotannon sähköverovapauden alarajan korotusta ja annoimme hallituksen esitystä puoltava lausunnon eduskunnan valtiovarainlautakunnalle. Tämä hallituksen esitys HE 349/2014 on läpäissyt valiokuntakäsittelyn ja jännittyneinä odotamme ja toivomme, että se keretään hyväksymään näiden valtiopäivien aikana. Lähienergialiitto uskoo lakimuutoksen lisäävän nopeasti investointeja sähkön kotimaiseen pientuotantoon ja näin ollen parantavan alan suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Maaliskuun alussa Ernst & Young julkaisi uudet tulokset kansainvälisessä “Renewable Energy Country Attractiveness Index” -indeksistä ja Karoliina Auvinen arvioi sen merkitystä Suomelle. Suomi sijoittui  indeksivertailussa häntäpäähän sijalle 36/40. Energiaremontti tarvitaan, jotta Suomen uskottavuus uusiutuvan energian toimijana ja sijoituskohteena saadaan kansainväliselle tasolle.

 

Uusi energiapolitiikka -hanke järjesti 23.2. seminaarin aiheesta Kasvua ja työllisyyttä sähkön ja lämmön pientuotannolla. Seminaarissa esiintyi professori Jouko Korppi-Tommola (Jyväskylän yliopisto), projektipäällikkö Karoliina Auvinen (FinSolar-hanke, Aalto-yliopisto), toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen (Tulikivi Oyj), toimitusjohtaja Jussi Hirvonen (Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry) ja myyntijohtaja Markus Andersén (Naps Solar System Oy).

Seminaari huipentui hankejohtaja Oskari Nokso-Koivoston juontamaan paneeliin, jonka osallistujat olivat Harri Jaskari (kok.), Kaj Turunen (ps.), Antti Kaikkonen (kesk.) ja Johanna Karimäki (vihr.).

Jos et päässyt paikalle, voit katsoa seminaarin videoinnin

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje.

 

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>