Lähienergialiiton uutiskirje 2/2016: politiikkasuosituksia, lähienergian myyttien murtamista ja kestävän kehityksen toimikunnan uuden kauden avauksen

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Helmikuu tarjosi aurinkoenergiamarkkinoiden kasvulle politiikkasuosituksia, lähienergian myyttien murtamista ja kestävän kehityksen toimikunnan uuden kauden avauksen.

 

Tulevia tapahtumia

Lähienergia käytössä -seminaari järjestetään 14.6.2016 Helsingissä. Tapahtuman ja ohjelman suunnittelu on juuri käynnistynyt, joten jos haluat vaikuttaa sisältöön, ota yhteys järjestöpäällikkö Tapio Tuomeen.

Energia 2016 -tapahtuma kokoaa energia-alan toimijat Tampereelle 25.-27.10.2016. Lähienergialiitto on mukana tapahtuman järjestelyissä. Näyteilleasettajille on vielä paikkoja tarjolla, joten kannattaa toimia, jos haluaa näkyä tapahtumassa.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Smart solar growth -seminaari järjestettiin 18.2.2016 Helsingissä. Tapahtumassa julkistettiin helmikuun lopussa päättyneen Finsolar-hankkeen politiikkasuositukset aurinkoenergiamarkkinoiden kasvattamiseksi.

Kestävän kehityksen toimikunta aloitti kauden 2016 – 2019 ja tällä kaudella Lähienergialiitto on mukana kestävän kehityksen toimikunnassa.

Lähienergialiiton hanke Youtube opetusvideoiden tekemiseksi laittaa lähienergiaan liitettävät myytit kuriin.

BCDC Energia -sivusto tarjoaa ikkunan tutkimushankkeeseen, jonka tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka mahdollistavat aurinko- ja tuulienergian mahdollisimman laajamittaisen ja kustannustehokkaan käytön.

Teknologina tutkimuskeskus VTT käynnisti tutkimuksen, jolla kerätään tietoa hajautetun energiantuotannon hankinnan motiiveista ja kokemuksia ratkaisujen käyttöönotosta.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä: Karoliina Auvinen kirjoitti valtiovallan energiatehottomuudesta, joka jättää hyödyntämättä suuren voimavaran: asukkaat, Matti Perkkiö ennustaa vuodesta 2016 suuren energiamurroksen alkua ja Jukka Kajan kertoo joukkorahoitusmarkkinoiden kasvusta. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>