3

Lähienergialiiton uutiskirje 2/2015

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Nyt on tarjolla mahdollisuus tilata kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää ja tilaat uutiskirjeen. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

 

Tulevia tapahtumia

Maaliskuussa 16. – 19.3. järjestetään Vaasassa Energy Week -tapahtuma. 16.3. järjestetään paneelikeskustelussa, jossa mukana DI Karoliina Auvinen Lähienergialiitosta. Hän tuo esiin toimenpiteitä, joilla hajautettu energiantuotanto ja siihen liittyvät liiketoimintamahdollisuudet saataisiin Suomessa kasvuun. Paneelissa on keskustelemassa myös ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen, muut osallistujat vahvistetaan myöhemmin.

 

Työ- ja elinkeinoministeriössä on valmisteilla muutos asetukseen sähkötoimitusten selvityksestä ja mittauksesta. Olemme päässeet osallistumaan muutoksen valmisteluun ja olemme varsin toiveikkaita, että kauan kaivattu tuntinetotus tullaan yksiselitteisesti määrittämään käytettävänä mittaustapana. Helmikuun aikana muutos tullee lausuntokierrokselle.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Jäsenistömme on jatkanut kasvuaan tammikuun aikana. Erityisen iloisia olemme, kun saimme jäseniksi ensimmäiset sähköyhtiöt: Oulun sähkönmyynti ja Mäntsälän sähkö.

 

Vaasassa järjestettiin maanantaina 19.1. tilaisuus “Hajautettu energiantuotanto kestävän kasvun moottorina – vaalipuheista toteutukseen”. Tilaisuuden sisältö on kuvattu onnistuneesti Hanna-Liisa Kankaan blogissa. Tilaisuuden esityksien aineistot löytyvät tämän linkin avulla. Ikävä kyllä itse esityksiä ei ole videoitu. Tilaisuuden järjestäjä oli Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän Ekosysteemipalvelut-verkosto yhdessä Identitetsbaserat nätverkin, Suomen Lähienergialiiton, Vaasan yliopiston Levon-instituutin ja Maaseudun maankäyttö ja infrastruktuuri-verkoston kanssa.

 

Tammikuun lopussa Lähienergialiitto antoi lausunnon TEM:lle heidän julkaisemastaan Pienimuotoisen energiatuotannon edistämistyöryhmän loppuraportista. Lausuntomme toimenpide-ehdotukset ovat: raportin sijaan toimenpideohjelma, jolla toteutetaan ehdotetut toimenpiteet ja näin toteutetaan raportissa tunnistettu pientuotannon potentiaali.

 

Hallitus on esittänyt pientuotannon sähköverovapauden alarajan korotusta ja annoimme hallituksen esitystä puoltava lausunnon eduskunnan valtiovarainlautakunnalle. Tämä hallituksen esitys HE 349/2014 on valiokuntakäsittelyssä ja toivon mukaan se keretään hyväksymään näiden valtiopäivien aikana. Lähienergialiitto uskoo lakimuutoksen lisäävän nopeasti investointeja sähkön kotimaiseen pientuotantoon ja näin ollen parantavan alan suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Suunnitelmana on lähettää uutiskirje noin kerran kuukaudessa.

 

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>