3

Lähienergialiiton uutiskirje 12/2015: Mäntsälän sähkön hukkalämmön talteenottolaitos, strategisen tutkimuksen neuvoston hankkeet

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Nyt on useampi syy juhlaan: Lähienergialiiton uutiskirjeiden 1-vuotissyntymäpäivä, lähestyvä joulunaika, Mäntsälän sähkön 2.12.2015 avaama hukkalämmön talteenottolaitos ja Lähienergialiitto mukana strategisen tutkimuksen neuvoston hankkeissa.

 

Tulevia tapahtumia

Smart solar growth -seminaari järjestetään 18.2.2016 Helsingissä. Tapahtuman järjestää FinSolar ja Smart Energy Transition -hankkeet.

Lähienergia käytössä -seminaari järjestetään 7.6.2016 Helsingissä. Tapahtuman ja ohjelman suunnittelu on juuri käynnistynyt, joten jos haluat vaikuttaa sisältöön, ota yhteys järjestöpäällikkö Tapio Tuomeen.

Lähienergialiitossa on valmisteilla lausunto valtioneuvoston asetukseen uusiutuvan energian ja uuden energiateknologian investointituesta.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU järjesti vuoden merkittävimmän lämpöpumppualan tapahtuman Lämpöpumppupäivän 1.12.2015 Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Päivän sisältöön voit tutustua lukemalla yhteenvedon päivän esityksistä. Jutussa on myös linkki koko päivän esitysaineistoihin.

Mäntsälän sähkö avasi hukkalämmön talteenottolaitoksen 2.12.2015. Avaamisen suoritti valtiovarainministeri Stubb.

Energiavirasto päivitti verkkoyhtiöiden raportointikäytäntöä 30.11.2015. Vuoden 2016 alusta myös verkkoon kytketyn sähkön pientuotannon tehoa tilastoidaan.

Lähienergialiitto on mukana kahdessa strategisen tutkimuksen neuvoston hankkeessa: BCDC Energia ja Smart Energy Transition.

Lähienergialiitto käynnisti hankkeen, jossa tehdään uusiutuvan energian hyödyntämisestä kertovia opetusvideoita. Nyt on mahdollisuus päästä hankkeeseen mukaan, lisätietoja antaa Maaria Laukkanen.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä: Karoliina Auvinen teki referaatin Sitran Cleantech kasvuun -raportista ja nosti esiin kiinnostavan case-esimerkin: Mobisol. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>