Lähienergialiiton uutiskirje 1/2016: Tampereella energiatreffit ja 2015 myytiin lämpöpumppuja 60 000 kappaletta

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Energiatreffeillä tuli käytyä, lämpöpumppujen myynti vuodelle 2015 selvisi ja uusiutuvan energian investointitukeen annettiin lausunto.

 

Tulevia tapahtumia

Smart solar growth -seminaari järjestetään 18.2.2016 Helsingissä. Tapahtuman järjestää FinSolar ja Smart Energy Transition -hankkeet.

Lähienergia käytössä -seminaari järjestetään 7.6.2016 Helsingissä. Tapahtuman ja ohjelman suunnittelu on juuri käynnistynyt, joten jos haluat vaikuttaa sisältöön, ota yhteys järjestöpäällikkö Tapio Tuomeen.

Energia 2016 -tapahtuma kokoaa energia-alan toimijat Tampereelle 25.-27.10.2016. Lähienergialiitto on mukana tapahtuman järjestelyissä. Näyteilleasettajille on vielä paikkoja tarjolla, joten kannattaa toimia, jos haluaa näkyä tapahtumassa.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Tammikuu alkoi Lähienergialiiton lausunnolla valtioneuvoston asetukseen uusiutuvan energian ja uuden energiateknologian investointituesta. Uusiutuvan energian edistäminen on kannatettavaa, mutta tälläkin kertaa asukkaat jätettiin tuen saajien ulkopuolelle.

Tampereen seudulla (Tampere, Nokia, Lempäälä, Kangasala, Pirkkala) tekevät yhdessä uusiutuvan energian kuntakatselmusta. Sen osana järjestettiin Energiatreffit, johon oli kutsuttu Lähienergialiitto ja jäsenyrityksemme Joukon Voima.

Åsa Hedman kirjoitti kaavoituksen käyttämisestä energiatehokkuuden parantamiskeinona ja uusiutuvan energian käytön tukemisessa.

Lämpöpumppujen myyntitilastot vuodelta 2015 julkaistiin: vuoden aikana myytiin 60 000 lämpöpumppua ja yhteensä niitä on jo 730 000 kappaletta.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä: Smart Energy Transition -hanke ja sen tutkijat liittyivät kirjoittajiin. Jukka-Pekka Bergman Lappeenrannan teknisestä yliopistosta kirjoittaa tutkimuksesta, jonka mukaan  kestävät arvot eivät näy cleantech-yritysten päätöksenteossa. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

Tammikuussa julkaistiin yhteenveto Lähienergialiiton vuodesta 2015. Yhdessä paketissa vuoden huippuhetket.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>