3

Lähienergialiiton uutiskirje 11/2016: GreenEnergy Finland toimittaa aurinkovoimalat Suomen suurimpaan valtakunnalliseen yhteishankintaan, energia- ja ilmastostrategia tarpeettoman pessimistinen

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Marraskuu tarjosi mm. GreenEnergy Finland toimittajaksi Suomen suurimpaan aurinkovoimaloiden yhteishankintaan, Lähienergialiiton kokonaiskuvan lähienergian kehityksestä, nykytilanteesta ja tulevista mahdollisuuksista, SLUSH oheistapahtuman, kannanotot energia- ja ilmastostrategiaaan sekä lähes nollaenergiarakentamisen asetuksiin.

 

Tulevia tapahtumia

Sähkön tehopohjainen siirtohinnoittelu -työpaja järjestetään 13.12.2016 Helsingissä. Lähienergialiitto järjestää jäsenilleen työpajan, jossa käsitellään uusiutuvan energian eri tuotantomuotojen ja energiatehokkuus-/kysyntäjoustopalveluiden kannattavuutta. Työpajassa kuullaan alustukset Karoliina Auviselta ja professori Samuli Honkapurolta, LUT.

Suomessa asunnoista 45 % on kerrostaloja. Niissä asuu valtaosa suomalaisista. He päättävät asuntonsa energiamuodoista – vai päättävätkö? SuomiAreenassa 12.7.2017 Lähienergialiitto järjestää yhdessä Suomen Ympäristökeskus (SYKE) kanssa keskustelutilaisuuden Energialoikkaan kerrostalo kerrallaan, jossa on tavoitteena valaista niin asukkaiden, taloyhtiöiden kuin kaupunkien tiekarttoja kohti uusiutuvien energioiden ratkaisuja.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lähienergialiitto otti kantaa energia- ja ilmastostrategiaan: Energia- ja ilmastostrategia on oikeansuuntainen, mutta tarpeettoman pessimistinen energiatehokkuuden ja uusiutuvan energiamuotojen kehityksen suhteen. Samalla julkistettiin Lähienergia – rakennamme puhtaan energian Suomea -raportti, jonka tarkoituksena on muodostaa kokonaiskuvaa lähienergian kehityksestä, nykytilanteesta ja tulevista mahdollisuuksista. Toivomme sen herättävän keskustelua ja kommentit ovat tervetulleita. Niitä voi lähettää osoitteeseen info@lahienergia.org.

Lähienergialiitto järjesti yhdessä muiden toimijoiden kanssa SLUSH oheistapahtuman EU:n H2020 SME rahoitusinstrumentista.

GreenEnergy Finland voitti tarjouskilpailun, joka koskee Suomen suurinta valtakunnallista aurinkovoimaloiden yhteishankintaa. Tilaus kattaa tällä hetkellä 82 aurinkovoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on 1,2 MWp.

Savo-Solar voitti ensimmäisen kokonaistoimituksen Ruotsiin, joka on Ystad Arena -hallin katolle rakennettava aurinkokeräinkenttä.

Marraskuussa päättyi lausuntokierros lähes nollaenergiarakentamisen asetuksista. Lähienergialiiton lausunto kiteytyy kahteen pääkohtaan: “Lähes nollaenergiarakennus” -termin käyttö on harhaanjohtavaa ja uusiutuvan energian tuotantoon ei kannusteta.

Lähienergialiiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin 17.11.2016, jossa valittiin Lähienergialiiton hallitus vuodelle 2017. Puheenjohtajana jatkaa professori Raimo Lovio Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulusta.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä. Antti Pitkänen päätti kirjoitussarjan Tampereen oopperajuhlista korkealta ja kovaa: energiaooppera kajahti komeastiSmart Energy Transition -hankkeen Timo Huomo: automaatio ohjaa energian säästössä kotitalouksissa informaatiota paremmin. BCDC Energia hankkeen Anna-Maija Juuso kirjoittaa energiamurroksesta, teknologiasta ja tietoturvasta: Miksi sähkölampun pitää olla tietoturvallinen? Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>