3

Lähienergialiiton uutiskirje 11/2015: rahoitusta EU:lta ja joukkorahoituksella

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Tällä kertaa tarjoamme mm. onnistuneen joukkorahoituskampanjan, Polarsol sai Horisontti 2020 rahoitusta, liiton syyskokouksen päätökset.

 

Tulevia tapahtumia

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU järjestää vuoden merkittävimmän lämpöpumppualan tapahtuman Lämpöpumppupäivän 1.12.2015 Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Vielä kerkeät mukaan.

Lähienergia käyttöön -seminaari järjestetään 7.6.2016 Helsingissä. Tapahtuman ja ohjelman suunnittelu on juuri käynnistynyt, joten jos haluat vaikuttaa sisältöön, ota yhteys järjestöpäällikkö Tapio Tuomeen.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Marraskuu päättyi Lähienergialiiton sääntömääräiseen syyskokoukseen, jossa valittiin vuoden 2016 hallitus, vahvistettiin uuden jäsenmaksut ja sääntömuutokset. Vieraana kokouksessa oli kansanedustaja Hanna Kosonen.

Edellisessä uutiskirjeessä kerrottiin Lähienergialiiton jäsenyrityksen, joukkorahoitusyritys Joukon Voima, käynnistämästä Suomen ensimmäisestä sähköautoilun joukkorahoituskampanjasta. Kampanjassa oli kaksi kohdetta, jotka kumpikin saavuttivat rahoitustavoitteensa! Yhteiskäyttöiset sähköautot tulevat Helsinkiin Teurastamoon ja Viikkiin.

Lähienergialiiton tuore yritysjäsen Polarsol sai EU:n Horisontti 2020 rahoitusta kansainvälistymiseen.

Energiavirasto selvitti ensimmäistä kertaa verkkoon kytketyn sähkön pientuotannon tehon: 120 MW

Kuten viime uutiskirjeessä kerroin, ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan lähes nollaenergiarakentamisen säädöksiä. Lähienergialiitolta pyydettiin kannanotto käynnistyvään työhön ja esitimme toiveen, että työssä käytetään riittävästi rohkeutta ja kunnianhimoa. Kannanotto kokonaisuudessaan on saatavilla tästä.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä: energiankulutuksesta, kasvusta ja tasa-arvosta, Lontoossa järjestetyn RE Crowdfunding conference 2015 kuulumiset (englanniksi), kyllä energiasta voi keskustella – vaikka on eri mieltä, jouluaiheinen ja käytännönläheinen kuvaus kysyntäjoustosta. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

 

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>