3

Lähienergialiiton uutiskirje 10/2016: Tampereen oopperajuhlat, isoja säästöjä lämpöpumpuilla

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Lokakuu tarjosi mm. Tampereen oopperajuhlat, isoja säästöjä lämpöpumppujen käyttäjille ja kilpailumenestystä Optiwatille ja Joukon voimalle.

 

Tulevia tapahtumia

Passiivi-/matalaenergiatalon omistaja tai suunnittelija: ilmoittaudu ja tule mukaan. Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa kansainväliset passiivitalopäivät 11.-13.11.2016.

Lähienergialiiton sääntömääräinen syyskokous 17.11.2016 Helsingissä (Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennus). Muista ilmoittautua tällä linkillä.

SULPU järjestää perinteisen lämpöpumppualan huipputapahtuman, Lämpöpumppupäivän 29.11.2016 Heurekassa.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lokakuussa Lähienergialiiton yritysjäsenet jatkoivat voitokasta kulkuaan. Sähkölämmityksen älykkään ohjauksen palveluita tarjoava OptiWatti voitti Kasvu open -kilpailun ja Energia 2016 -tapahtuman yhteydessä järjestetyn energia-alan startup-kilpailun voitti uusiutuvan energian joukkorahoitusyritys Joukon voima.

Tähtien salissa järjestetyssä Tampereen oopperajuhlissa muodostui harmoninen kokonaisuus energiamurroksesta, Tampereen seudun liikenteestä ja Maamme energia -oopperan kantaesityksestä. Ooppera päättyi onnellisesti: taiteen ja järjen välille syttyi poliittinen rakkaus.

Uusimman tiedon levittämiseksi tarvitaan helppokäyttöiset verkkosivut, josta löytyy kaikki olennainen tieto energiatehokkaasta rakentamisesta. Maaria Laukkanen kirjoittaa rakennusalan “wikipediasta”, Eksergia.fi -sivustosta.

Lämpöpumppujen teknisiä ominaisuuksia testataan ja verrataan, mutta syntyvät kustannussäästöt jäävät usein vaille huomiota. Matti Perkkiö kertoo viidestä kohteesta, joissa lämpöpumpuilla saavutetaan yli 100 000 euron säästö.

Oulun energia tarjoaa ensimmäisenä Suomessa aurinkosähköä kuluttajien ostettavaksi. Aurinkovirta on Suomen ensimmäinen pelkkää aurinkoenergiaa tarjoava sähkösopimus.

Tanskan kauko- ja aluelämpöverkkoihin rakennetaan vauhdilla uusiutuvan energian hybridilämpölaitoksia.  Karoliina Auvinen kertoo miten investoinnit uusiutuvaan energiaan etenevät Tanskassa. Hybridivoimaloiden energialähteinä käytetään yleensä puuhaketta tai pellettejä, aurinkolämpöä, maalämpöä, lämpövarastoja sekä olemassa olevia kaasu- ja biokaasulaitoksia.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä: Antti Pitkänen jatkoi kirjoitussarjaa Tampereen oopperajuhlista: miksi käyttää taidetta ja miksi juuri ooppera? Juuri ennen Tampereen oopperajuhlia Tampereen kaupungin valtuuston keskustelu raitiotiestä jäi kesken, joten keskustelun jatkolle oli tarjota luonteva paikka. Suomen Tuulivoimayhdistyksen Anna Tiihonen kertoo, että tuulivoimaloiden äänen vaikutuksia ja suhtautumista on tutkittu laajasti Suomessa. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>