3

Lähienergialiiton uutiskirje 10/2015: Suomen ensimmäinen sähköautoilun joukkorahoituskampanja

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Tällä kertaa tarjoamme mm. lausunnon vuoden 2016 budjettiin, korjaamme konsulttiselvityksen arvion, esittelemme Suomen ensimmäinen sähköautoilun joukkorahoituskampanja ja vierailevat bloggaajat.

 

Tulevia tapahtumia

Lähienergialiiton sääntömääräinen syyskokous pidetään 26.11.2015 Helsingissä. Kokouksessa vierailee mm. kansanedustaja Hanna Kosonen. Ilmoittaudu kokoukseen (jos olet jo sähköpostilla ilmoittanut minulle, se riittää).

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU järjestää vuoden merkittävimmän lämpöpumppualan tapahtuman Lämpöpumppupäivän 1.12.2015 Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Varaa aika kalenteristasi ja ilmoittaudu.

 

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lokakuun alussa Lähienergialiitto oli kuultava eduskunnan ympäristövaliokunnassa ja annoimme lausunnon vuoden 2016 budjettiin. Lähienergialiiton mukaan kuluttajat tulisi ottaa mukaan Suomen energiaremonttiin, mutta asukkaita ei ole juurikaan budjetissa muistettu.

Aloitimme vierasblogi-sarjan, jossa jäsenemme pääsevät esittelemään mielipiteitään ja ajatuksiaan uusiutuvasta energiasta, energiapolitiikasta, energiatehokkuudesta jne. Kirjoittajina toimivat mm. Tuomas Vanhanen, joka sai World Energy Forum Finlandilta palkinnon diplomityöstään ja Matti Perkkiö, jonka tuorein kirjoitus tutustuttaa lukijat hieman tuntemattomampaan lämpöpumppuun: ilma-vesilämpöpumppuun. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

Ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan lähes nollaenergiarakentamisen säädöksiä. Lähienergialiitolta pyydettiin mielipide liiton kannalta tärkeistä kehityskohdista. Asiaan on parhaillaan tekeillä Lähienergialiiton kannanotto, josta tarkemmin seuraavassa uutiskirjeessä.

Karoliina Auvinen arvioi Helsingin kaupungin teettämän konsulttiselvityksen Helsingin hajautetun energiantuotannon potentiaalista. Tutkijoiden mielestä selvityksen arvio aurinkosähkön potentiaalista oli aliarvioitu: 5 %:n sijaan 20 % vaikuttaa realistiselta.

Lähienergialiiton jäsenyritys, joukkorahoitusyritys Joukon Voima, avasi vastikään Suomen ensimmäisen sähköautoilun joukkorahoituskampanjan yhteistyössä sähköautojen vuokrauspalvelu EkoRentin kanssa.

Nyt on helposti saatavilla tiedot Lähienergialiiton yhteisöjäsenistä. Heidän tarkastetut yhteyshenkilöt ja -tiedot löytyvät sivuiltamme.

Marraskuun ensimmäisellä viikolla atk-osastomme järjesti hetkellisen markkinointikampanjan tietotekniikkatoimittajan vaihdon yhteydessä. Siirron yhteydessä Googlen hakutuloksissa näkyi noin päivän ajan “Tämä sivusto on kenties hakkeroitu”. Näin ei ole tapahtunut ja nyt Googlen epäily on poistettu.

 

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

 

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>