3

Lähienergialiiton postituslistan ensimmäinen uutiskirje maailmalle

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajelle yleisölle. Nyt on tarjolla mahdollisuus tilata kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Tässä ensimmäisen uutiskirjeen sisältö makupalaksi. Toivottavasti maistuu ja tilaat uutiskirjeen. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Uutiskirjeen tavoite
Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Suunnitelmana on lähettää uutiskirje noin kerran kuukaudessa.

Tulevia tapahtumia

Vaasassa järjestetään maanantaina 19.1. tilaisuus Hajautettu energiantuotanto kestävän kasvun moottorina – vaalipuheista toteutukseen. Huomaa, että ilmoittautumiset 14.1. mennessä. Tilaisuuden järjestäjä on Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän Ekosysteemipalvelut-verkosto yhdessä Identitetsbaserat nätverkin, Suomen Lähienergialiiton, Vaasan yliopiston Levon-instituutin ja Maaseudun maankäyttö ja infrastruktuuri-verkoston kanssa.

Tammikuun aikana Lähienergialiitto antaa TEM:lle lausunnon heidän julkaisemastaan Pienimuotoisen energiatuotannon edistämistyöryhmän loppuraportista.

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Nyt on saatavilla kerran viikossa toimitettava katsaus uusiutuvan energian maailmaan: Uusiutuvat Uutiset. Se kokoaa eri sosiaalisen median alustoilla viikon aikana julkaistut artikkelit ja uutiset yhteen paikkaan. Myös sen seuraaminen on mahdollista sähköpostitilauksella. Linkkiä klikkaamalla anna sähköpostiosoite ja Subscribe, niin saan lauantaiaamupäivällä sähköpostin, kun uusi numero on julkaistu.

Lähienergialiitto ja eduskunnan Tulevaisuusvaliokunta järjestivät marraskuun lopussa Tulevaisuuden energiat ja Suomi -tilaisuuden. Tilaisuudessa pidettiin kaksi paneelikeskustelua: Millainen energiatulevaisuus Suomen kannattaa valita? ja Energiapolitiikan rooli cleantechin vauhdittamisessa.  Linkin avulla voit lukea kirjoitetun yhteenvedon tilaisuuden kahden paneelin keskusteluista ja lisäksi kumpikin paneeli on videoituna, joten voit vaihtoehtoisesti myös katsoa ne.

Marraskuun lopussa Lähienergialiitto on yhdessä 19 organisaation kanssa julkaissut konkreettisen aurinkopolitiikkaehdotuksen. Linkin avulla lisätietoja ja itse ehdotus luettavissa.

Marraskuu alkoi Lähienergialiton ehdotuksella hallitukselle hajautetun uusiutuvan energian edistämiseksi. Ehdotuksessa mainitut viisi toimenpidettä pureutuvat niin verotuskäytäntöihin, tuotantomäärien tulkitsemiseen kuin rakentamismääräysten sisältöön. Linkin avulla pääset tutustumaan ehdotukseen tarkemmin.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 1. Juha Suni kommentoi:

  Pyrin mukaan Vaasan tilaisuuteen. Toivon mahdollisuutta posteriin ja kommenttipuheenvuoroon, jolla voin kertoa, mitä kirjoittajaryhmän kokoontuminen ja netissä kokoontuminen ovat saaneet aikaan professoriryhmän yhden työn valmistumisen jälkeen kampanjassa “Uusi energiapolitiikka”.

  puhelinnumeroni on 044 722 62 92. Toivon yhteydenottoa ennen Vaasan tapaamista. Olen ollut Pekka Peuran ohjaamana heidän projektiensa alueasiamiehenä viime vuosikymmenellä.

  • Tapio Tuomi kommentoi:

   Juha,
   ohjelmassa on varattu aikaa yleisön kysymyksiin paneelikeskustelun lopussa, joten siinä on sinulle mahdollisuus.
   Posterilla viittaat julisteeseen? Jos näin on, niin ikävä kyllä ei ole. Tilaisuus on työpaja, ei seminaari.
   -Tapio

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>