3

Lähienergialiitolta kannanotto Tullin energiaverotulkintaan

Suomen Lähienergialiitto on julkaissut kantansa Tullin energiaverotulkintaan.

Tullin tänä vuonna lanseeraaman energiaverotusohjeen mukaan 50-2000 kVA:n sähköntuotantolaitteistojen omistajien pitää rekisteröityä sähköverovelvollisiksi ja maksaa veroa koko omaan käyttöön tuotetun sähkön osuudelta, jos sähköä voi siirtyä vähänkään verkkoon.

Lähienergialiiton mielestä tullin tulkintaa tulisi korjata siten, että pääasiassa omaan käyttöön tuotetusta uusiutuvasta sähköstä ei tarvitse maksaa veroja eikä laatia veroilmoituksia.

“Toivoisimme, että Suomessa sähkön pientuotannolle luotaisiin markkinakannusteita hankaloittamisen sijaan. Tulkinnan muuttaminen hoituisi tietojemme mukaan valtiovarainministeriön antamalla ohjeella, eikä lain muutosta tähän edes tarvittaisi”, kommentoi Lähienergialiiton tuotantotyöryhmän puheenjohtaja Karoliina Auvinen.

Asia on edennyt myös politikkojen pöydälle. Ympäristöministeri Ville Niinistö ja valtiovarainministeri Antti Rinne ovat esittämässä tulkinnan muuttamista hallituksen budjettiriihessä. Rinne lupasikin SuomiAreenassa ottaa verotulkinnan muuttamisen asiakseen.

Suomen Lähienergialiiton asiantuntijat tarjoavat lausuntoja aiheeseen liittyen.

Lataa julkaisu

Lisätiedot:

Karoliina Auvinen
050 330 5418
karoliina(at)lahienergia.org

Asko Rasinkoski,
045 871 5858

Jari Ihonen
050 346 0970