3

Joukkorahoitus edistämässä puhtaampaa kaupunkiliikennettä

21.10.2015 Uutiset | Avainsanat: , , ,

Lähienergialiiton jäsenyritys, joukkorahoitusyritys Joukon Voima, avasi vastikään Suomen ensimmäisen sähköautoilun joukkorahoituskampanjan yhteistyössä sähköautojen vuokrauspalvelu EkoRentin kanssa.

Kampanjan tarkoituksena on rahoittaa EkoRentin yhteiskäyttöisille sähköautoille uusia palvelupisteitä Helsingin Viikkiin ja Teurastamolle. Kampanjaan osallistuva joukkorahoittaja pääsee vastineeksi sähköauton rattiin edullisimmillaan 5€ tunnilta.

 

Sähköauto käyttöön edullisesti

Sähköautoista povataan ratkaisua erityisesti kaupunkiliikenteen päästöjen vähentämiseksi. Sähköautoilun yleistymisen hidasteena on kuitenkin tällä hetkellä akkujen korkea hinta, joka heijastuu suoraan auton hintaan. Koska henkilöajoneuvon käyttöaste on hyvin matala, kynnys kalliin sähköauton hankintaan on tavalliselle kuluttajalle suuri.

Tulevaisuuden kaupungit saattavat näyttää hyvin erilaiselta, kun liikenne muuttuu yhä enemmän palvelupohjaiseksi ja omistusautot poistuvat vähitellen katukuvasta. Joukkorahoitus on kiihdyttämässä tätä muutosta kohti puhtaampaa ja tehokkaampaa kaupunkiliikennettä.

 

Joukkorahoitus on älykäs ja tehokas tapa saada sähköauto käyttöösi

Joukkorahoituskampanja edistääkin resurssitehokasta tulevaisuuden kaupunkiliikennettä, jossa auto hankitaan vain siksi aikaa, kun sille on käyttöä. Kun huomioidaan auton omistamisen oheiskustannukset, vuokrattava sähköauto saattaa olla joillekin käyttäjille jopa omistusautoa edullisempi vaihtoehto. Sähköauto on siis paitsi hiljainen ja ympäristöystävällinen, myös taloudellisesti houkutteleva ratkaisu kaupunkiliikkumiseen.

Joukon Voiman ja EkoRentin kampanjaan voit tutustua ja osallistua täällä.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Kampanjan mainosvideo

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>