Lähienergiamuodot

Lähienergia on käyttäjien itse säästämää, tuottamaa tai omistamaa puhdasta energiaa. Lähienergiamuotoja ovat aurinkoenergia, bioenergia, maa-, ilma- ja vesilämpö, tuulivoima, vesivoima ja älykkäät energiaratkaisut.

Lähienergia on käyttäjien itse säästämää, tuottamaa tai omistamaa puhdasta energiaa. Lähienergiamuotoja ovat aurinkoenergia, bioenergia, maa-, ilma- ja vesilämpö, tuulivoima, vesivoima ja älykkäät energiaratkaisut.
Lähienergiaa on esimerkiksi:

  • oman talon katolla tuotettu aurinkosähkö tai jäsenyys aurinkoenergiaosuuskunnassa
  • rakennus- tai aluekohtaiset bio-, lämpöpumppu- ja aurinkolämpöratkaisut
  • oman rakennuksen energiankulutusta tai -kustannuksia vähentävä energiatehokkuus- tai kysyntäjoustoratkaisu
  • oma tuulimylly, tuulivoimaosake tai jäsenyys tuulivoimaosuuskunnassa
  • oman maatilan tai kylän vesivoimala

 

Tulevaisuuden energia

Vision lähienergiakylässä kulutettu energia tuotetaan kiinteistöihin liitetyillä aurinkoenergia- ja lämpöpumppujärjestelmillä sekä yhteisissä isommissa tuuli- ja biokaasuvoimaloissa. Älykkään energiaverkon automaatio pitää huolen, että sähköä ja lämpöä varastoidaan silloin kun sääolosuhteet ovat otollisia uusiutuvan energian tuotannolle. Tuulettomina ja pimeinä aikoina automaatio lisää biovoimalan tuotantoa ja säätää valikoituja sähkölaitteita pienemmälle tai kokonaan pois käytöstä.

 

Tutustu lähienergian eri muotoihin

Tutustu lähienergian eri muotoihin ja niihin liittyviin tarinoihin klikkaamalla energiamuodon ikonia.

Uutisia

Joukkorahoitus edistämässä puhtaampaa kaupunkiliikennettä

Lähienergialiiton jäsenyritys, joukkorahoitusyritys Joukon Voima, avasi vastikään Suomen ensimmäisen sähköautoilun joukkorahoituskampanjan yhteistyössä sähköautojen vuokrauspalvelu EkoRentin kanssa. Kampanjan tarkoituksena on rahoittaa EkoRentin yhteiskäyttöisille sähköautoille uusia palvelupisteitä Helsingin Viikkiin ja Teurastamolle. Kampanjaan…

Lue lisää

Blogeista

Lähienergialiitto

Kansalaisaloite avaa mahdollisuuden energiatodistuksen kehittämiseen

Kansalaisaloite energiatodistuksen muuttamisesta luovutettiin eduskuntaan 25.3.2014. Aloitteessa on kaksi pääkohtaa, pakollinen vaatimus ostoenergian todellisen määrän ilmoittamisesta todistuksessa sekä ennen vuotta 2008 rakennettujen omakotitalojen kohdalla luopuminen ns. energiamuotokertoimesta. Kun yli 62 000…

Lue lisää