3

Etelä-Suomen suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala Kauppakeskus Goodmanille

Kauppakeskus Goodmanille Hämeenlinnaan rakennetaan kevään aikana yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Voimalan toimittaa suomalainen Solnet Green Energy, joka on erikoistunut isojen aurinkovoimaloiden toimituksiin.

 

Goodmanin katolle asennetaan lähes 2000 paneelia; voimalan nimellisteho tulee olemaan 587 kWp. Älykästä voimalaa optimoidaan paneelitasolla, jonka etuina ovat suurempi sähkön tuotanto sekä pienet elinkaarikustannukset.

Alusta alkaen Goodmanissa on kiinnitetty huomiota ympäristöasioihin. Vuosi sitten Goodman mm. saavutti ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatilla luokitustason Excellent sekä kiinteistön että ylläpidon osalta. Aurinkovoimala on jatkoa tälle kehitykselle ja nostaa Goodmanin ympäristöystävällisyyden uudelle tasolle. Meillä on jo sähköautojen latauspisteitä ja keväästä alkaen myös yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Uskon sekä asiakkaidemme että kauppakeskuksessa toimivien yritysten ottavan aurinkopaneelit lämmöllä vastaan“, kertoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro tyytyväisenä.

Solnet Green Energy on toimittanut Kevalle aurinkovoimaloita muihinkin kohteisiin, joten oli luontevaa jatkaa yhteistyötä heidän kanssa. Aurinkosähkö on meille loistava investointi, sillä saamme tasaista ja ennustettavaa tuottoa. Investointi on myös konkreettinen osoitus ympäristövastuullisesta toiminnastamme“, jatkaa Kauppakeskus Goodmanin omistavan Kevan Petri Louhio.

Goodmanin katto on useassa eri tasossa ja varjostavia tekijöitä on runsaasti. Paneelitasolla optimoitu voimala on ainoa vaihtoehto tällaisissa kohteissa. Julkisissa kohteissa myös turvallisuus on olennaista. Solnetin voimalan palo- ja sähköturvaominaisuudet ovat markkinoiden parhaat“, sanoo Solnetin Antti Tilamaa.

 

Lisätietoja

Eeva Jauro, kauppakeskusjohtaja, Kauppakeskus Goodman, puh. 020 130 2938 eeva.jauro@realprojekti.fi

Petri Louhio, kiinteistöyksikön salkunhoitaja, Keva, puh. 040 868 0374 petri.louhio@keva.fi

Antti Tilamaa, manager, Solnet Green Energy Oy, puh. 040 507 3432 antti.tilamaa@solnet.fi

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>