3

Energia-alan investointi Suomeen: Lämmitys- ja kylmälaitteita valmistava Viessmann LämpöYkkösen omistajaksi

Yksi maailman johtavista lämmitys-, teollisuus- ja jäähdytysjärjestelmien valmistajista, Viessmann-konserni on tullut mukaan LämpöYkkönen Oy:n omistajaksi 30 % osuudella. Viessmann-konserni on juuri 100-vuotta täyttänyt saksalainen perheyhtiö, joka työllistää 12 000 henkilöä ja sen vuotuinen liikevaihto on 2,25 miljardia euroa.

 

LämpöYkkönen on Suomen johtavia energiatehokkaiden lämmitys- ja viilennysjärjestelmien asennus- ja huoltopalveluita tuottava yritys. LämpöYkkösen toimitusjohtaja Veli-Matti Hautakosken mukaan kaupalla on tarkoitus vahvistaa LämpöYkkösen kasvu- ja kehitystavoitteita. Järjestely tukee yhtiön strategiaa kasvattaa jo hyvässä kasvussa olevasta yritysliiketoiminnasta toinen merkittävä liiketoiminta-alue kuluttajaliiketoiminnan rinnalle.

Viessmannin laaja kokemus ja osaaminen energiatehokkuusprojekteista vahvistaa LämpöYkkösen mahdollisuuksia laajentaa markkina-asemaa ja toteuttaa yrityspuolen suuria energiatehokkuushankkeita. Kumppanuuden syventäminen mahdollistaa kansainvälisesti hyväksi todettujen liiketoimintamallien hyödyntämisen myös muilla liiketoiminnan osa-alueilla, kuten huolto- ja elinkaaripalveluissa. Muun muassa uudet innovatiiviset digitaaliset työkalut tulevat hyödyttämään merkittävästi myös kuluttajia. Missiomme on olla maailman paras lämmitysalan asennus- ja huoltopalveluita tuottava yhtiö – ja tämä on yksi askel tavoitteen saavuttamisessa.

Ympäristöalan pioneerina ja lämmitysalan teknologisena edelläkävijänä tunnetulla Viessmann-konsernilla on tällä hetkellä 23 tuotantoyhtiötä 12 maassa, myyntitoimintaa 74 maassa ja maailmanlaajuisesti 120 myyntikonttoria.

Omistuksen tarkoituksena on siirtää nykyinen hyvä yhteistyö uudelle tasolle ja tukea LämpöYkkösen laajenemissuunnitelmia. Läheinen yhteistyö LämpöYkkösen kanssa on meille tärkeä tekijä myös pysyvän kasvun saavuttamisessa Suomen markkinoilla,” sanoo Viessmann-konsernin lämmitysjärjestelmäyksikön myyntijohtaja Thomas Heim.

Hautakosken mukaan LämpöYkkönen tunnetaan kaupan jälkeenkin toimijana, joka edustaa Viessmannin lisäksi alan johtavia tuotemerkkejä.

Lähtökohtamme on jatkossakin, että etsimme asiakkaillemme aina eniten arvoa ja hyötyä tuottavan ratkaisun asiakkaan tarpeen pohjalta.”

Hautakoski pitää kauppaa positiivisena signaalina koko alalle.

Energiatalous elää voimakasta murrosvaihetta ja ekologisilla energia- ja lämmitysratkaisuilla on yhä enemmän kysyntää. Suomalaisyritysten on uskallettava kasvaa, jos haluamme, että Suomi on mukana tulevaisuuden energiamarkkinoilla.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

LämpöYkkösen toimitusjohtaja Veli-Matti Hautakoski, veli-matti.hautakoski@lampoykkonen, +358 (0) 400 995 102

Viessmann-konsernin PR-johtaja Jörg Schmidt, smdj@viessmann.com, +491 511 516 8389

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>