3

Älykkäät energiaratkaisut osaksi Lähienergialiiton verkostoa

22.9.2014 Uutiset | Avainsanat:

Älykäs sähköverkko, älykäs energiateknologia, resurssiviisaat lämmitysjärjestelmät, sähkön säätimet, automaatio, tietoa ja viestintää energiaverkoissa… Muun muassa näistä on älykäs energia tehty.

Suomen Lähienergialiiton verkosto ja toiminta ottaa askeleen älykkyyttä kohti ja laajenee energiatehokkuuden pariin. Tähän mennessä Lähienergialiitto on kattanut viisi teema-aluetta: aurinkoenergia, bioenergia, tuulivoima, vesivoima sekä maa-, ilma- ja vesilämpö. Näiden kylkeen Lähienergialiitto valloittaa nyt kuudennen teeman, älykkäät energiaratkaisut.

Älykkäät energiaratkaisut tuovat tukea hajautettuun energiantuotantoon – siihen, minkä tukemiseksi Lähienergialiitto on perustettu ja mitä liiton jäsenyritykset tekevät. Tämä käsite kattaa monenlaisia energian säätöön ja säästöön sekä resurssitehokkuuteen kytkeytyviä ratkaisuja ja tekniikoita älykkäästä sähköverkosta aina yksittäisten rakennusten lämmityksen säätöön. Tehokas ja älykäs energian käyttö säästää niin taloudellisissa kustannuksissa kuin ympäristön kuormituksessa.

Kuudennen teema-alueen myötä liittoon on saatu myös kaksi uutta jäsenyritystä älykkäiden energiaratkaisujen liiketoiminnan saralta. Tervetuloa mukaan OptiWatti ja There Corporation! Samalla Suomen Lähienergialiiton logopaletti täydentyy älykkäällä symbolilla.