Vierailevat bloggaajat

Tälle sivulle on koottu blogauksia kirjoittajilta, joilla on ajatuksia ja näkemyksiä Suomen energiajärjestelmästä, sen murroksesta ja siirtymisestä uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Kirjoittajina toimivat muun muassa Anna Tiihonen, Anni Mikkonen, Kaisa KosonenKaroliina Auvinen, Leanheat, Johanna KirkinenJukka Kajan, Maaria Laukkanen, Matti Perkkiö, Raimo LovioTapio Tuomi ja Tuomas Vanhanen. Lisäksi Lähienergialiitto julkaisee yhteistyöhankkeiden, kuten BCDC Energia -hankkeen ja Smart Energy Transition -hankkeen tutkijoiden kirjoituksia.

Tampereen oopperajuhlien järjestämistä käsitellään omassa kirjoitussarjassaan.

Tekstit ovat kirjoittajien omia mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Lähienergialiiton kantoja tai mielipiteitä.

 

Anna Tiihonen

Anna Tiihonen on Suomen tuulivoimayhdistys ry:n tiedottaja.

Annan kirjoituksia ovat:

 

Anni Mikkonen

Anni Mikkonen on Suomen tuulivoimayhdistys ry:n toiminnanjohtaja.

Anni_2; Emmi Virtanen&valokuvaaja Iida Liimatanen

Annin kirjoituksia ovat:

 

BCDC Energia

BCDC Energia -tutkimushankkeen tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka mahdollistavat aurinko- ja tuulienergian mahdollisimman laajamittaisen ja kustannustehokkaan käytön. Tutkimuksessa markkinamekanismit yhdistyvät uuden sukupolven ICT- ja digipalveluihin sekä täsmentyviin sääennusteisiin. Lopputuloksena kehitetään moderni verkkokauppa sähkönkulutuksen sekä -pientuotannon myyntiin ja ostoon.

BCDC Energia -hankkeen edustajien kirjoituksia ovat:

 

Kaisa Kosonen

Kaisa Kosonen työskentelee ilmasto- ja energiavastaavana ympäristöjärjestö Greenpeacessa. Hänen kutsumuksensa on ilmastokatastrofin torjuminen. Vapaa-ajallaan Kosonen harrastaa karaokea, nauttii hyvästä ruuasta ja ystävien seurasta. Parhaillaan Kosonen on hoitovapaalla 1-v tyttärensä kanssa.

Kaisan kirjoituksia ovat:

 

Karoliina Auvinen

Karoliina työskentelee Aalto-yliopistossa FinSolar ja Smart Energy Transition -hankkeissa. Karoliina on osallistunut Lähienergialiiton toimintaan yhdistyksen perustamisesta lähtien. Nykyään hän toimii Lähienergialiiton politiikkatyöryhmän puheenjohtajana.

Karoliinan kirjoituksia ovat:

 

Leanheat

Leanheat on IoT-ratkaisu, joka parantaa asumisolosuhteita, tehostaa teknisen huollon toimintaa, säästää 10-20% kaukolämmön kulutuksesta ja optimoi lämmön tuotannon (kysyntäjousto) – nopealla takaisinmaksuajalla.

Heidän kirjoituksia ovat:

 

Johanna Kirkinen

Johanna toimii yliopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa ja on tutkijana Suomen Akatemian rahoittamassa EL-TRAN–konsortiossa. Lisäksi hän on Lähienergialiiton jäsen.

Johannan kirjoituksia ovat:

 

Jukka Kajan

Jukka on yrittäjä ja hän toimii toimitusjohtajana joukkorahoitusta järjestävässä yrityksessä Joukon Voima.

Jukan kirjoituksia ovat:

 

Maaria Laukkanen

Maaria on yrittäjä ja energiatehokkaan rakentamisen asiantuntija. Hän ylläpitää energiatehokkaan rakentamisen sivustoa eksergia.fi.

Maarian kirjoituksia ovat:

 

Matti Perkkiö

Matti toimii markkinointi- ja IT-päällikkönä LämpöYkkönen Oy:ssä.

Matin kirjoituksia ovat:

 

Raimo Lovio

Raimo on professori Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa ja hän on Lähienergialiiton puheenjohtaja.

Raimon kirjoituksia ovat:

 

Smart Energy Transition -hanke

Smart Energy Transition –tutkimushanke viitoittaa, millä toimialoilla ja miten Suomi voi menestyä globaalissa energiamurroksessa. Markkinamurroksessa päätöksenteon ja kehitystoiminnan pohjaksi tarvitaan lisää tutkimustietoa.

Smart Energy Transition -hankkeen edustajien kirjoituksia ovat:

 

Tampereen oopperajuhlat – Maamme energia

Lähienergialiitto järjestää lokakuussa 2016 Tampereen oopperajuhlat. Tapahtuman järjestelyissä on mukana Antti Pitkänen ja kertoo minkälainen matka oopperajuhlien järjestäminen Tampereella on. Antti on markkinoinnin ja erilaisten projektien sekatyöläinen, tietojenkäsittelytieteiden opiskelija ja muusikko Tampereelta.

Antin kirjoituksia ovat:

 

Tapio Tuomi

Tapiolla on Röykässä omakotitalo ja hän kertoo aurinkosähkön pientuottajan arjesta. Hän toimii Lähienergialiiton järjestöpäällikönä.

Tapion kirjoituksia ovat:

 

Tuomas Vanhanen

Olen Tuomas, kavereiden kesken Tumu. Asun Tampereen Kalevassa ja käyn töissä Suomen energiapääkaupungissa Vaasassa. ABB:llä toimenkuvani on Suomen vaihtotaseen parantaminen sähköverkon automaatiota eli älyverkkoratkaisuja maailmalle myymällä. Koulutustaustaltani olen energiatekniikan diplomi-insinööri.

Aloin kirjoittaa, koska se on minulle luonnollinen tapa jäsennellä asioita, olla luova ja haastaa itseäni ja muita. Näissä blogeissa edustan mielipiteilläni vain itseäni.

Tuomaksen kirjoituksia ovat: