3

Aalto-yliopiston FinSolar-hanke kartoitti Suomen aurinkoenergian palvelu- ja rahoitustarjonnan

FinSolar-hankkeen kyselyn tulos: aurinkoenergia-alalla toimii Suomessa kymmeniä yrityksiä ja niiden palvelut ovat monipuolisia ja kattavat myös rahoituspalvelut.

 

FinSolar-hanke kartoitti Suomen aurinkoenergian palveluiden tilanteen kyselyllä syyskuussa 2015. Kyselyyn vastasi 49 yritystä ja kyselyn tulosten perusteella Suomen aurinkoenergiamarkkinoilla on laaja palvelu- ja rahoitustarjonta eri osa-aluille. Muun muassa lähes 30:ltä yritykseltä saa “avaimen käteen” palvelun, investointeihin on tarjolla useita eri rahoitusinstrumentteja: leasing rahoitusta, joukkorahoitusta, pitkäaikaisia energiasopimuksia jne.

 

Kyselyn tavoitteena oli selvittää ajankohtaista aurinkoenergian palvelutarjonnan tilannetta, koska yritysten liiketoimintamallit kehittyvät parhaillaan hyvin nopeasti. Selvitys tuo esiin, että aurinkoenergian avaimet käteen- ja rahoituspalvelumallien tarjonta on kehittynyt Suomessa erinomaisesti. Aurinkoenergian hankintaan on tarjolla kattavasti palveluja, jotka tekevät mahdolliseksi aurinkoenergian hankinnan vaivattomasti ja ilman oman pääoman tarvetta.

 

Tutustu markkinakyselyn tuloksiin FinSolar-hankkeen sivuilla.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>