Tulisija toimii ilman sähköä – puulämmitys on osa huoltovarmuutta

Lämmitysjärjestelmät toimivat sähköllä lukuun ottamatta tulisijaa. Vain puulämmitys on sähköstä riippumaton lämmitystapa.

 

Sähkönkulutuksen huiput ajoittuvat kylmimpään vuodenaikaan. Energiayhtiöiden kaavailema uusi sähkötaksa voi yllättää kotitalouden. Sen mukaan sähkö on kalleinta huippukulutuksen aikaan, ja siihen suhteutetaan koko vuoden sähkön hinta. Tulisijan käyttö pakkasilla taittaa sähkön kulutushuippua. Puulämmitys lisää koko Suomen huoltovarmuutta ja takaa kodin tasaisen lämmityksen.

 

”Mielestäni Suomessa on jopa vastuutonta rakentaa pientaloa ilman tulisijaa”, sanoo Tulisija- ja savupiippuyhdistyksen puheenjohtaja Kari Sivula.

Pienten savupiippujen rakenteiden ja paloturvallisuuden määräykset ja ohjeet muuttuvat vuoden 2018 alussa. Miten kaupunkien ja kuntien rakennusvalvonnat soveltavat muuttuneita määräyksiä? Muun muassa näistä ajankohtaisista asioista kuullaan asiantuntijoiden neuvot 7. helmikuuta 2018 Tulisija- ja savupiippuyhdistys TSY ry:n järjestämässä Puulämmityspäivässä, joka on Suomen suurin puulämmityksen ja tulisijatietouden tapahtuma.

TSY ry:n kumppaneina päivän järjestämisessä ovat muun muassa Bioenergia ry, Suomen Lähienergialiitto ry, Motiva Oy, Suomen Omakotiliitto ry ja Pientaloteollisuus PTT ry.

 

Lisätietoja

Kari Sivula, puheenjohtaja, puh. 0400 444 970, TSY, kari.sivula(at)valmistuli.fi
Juhani Jyrkiäinen, toiminnanjohtaja, puh. 040 532 0625, juhani.jyrkiainen(at)tsy.fi, Tulisija- ja savupiippuyhdistys TSY ry
Iiris Lappalainen, toimittaja, puh. 0400 464 838, iiris.lappalainen(at)elisanet.fi

 

Ajankohtaista

sähköverkko

Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitokset kysyntäjoustomarkkinoille yhteistyössä Turku Energian kanssa

Turku Energia ja Aurajoki Oy ovat solmineet sopimuksen Aurajoki Oy:n neljällä paikkakunnalla toimivan kuumasinkityslaitoksen tehon tarjoamisesta kysyntäjoustomarkkinoille. Kaupankäynti Aurajoki Oy:n osalta Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin markkinoille käynnistettiin syyskuussa. Kysyntäjouston avulla sähkönkulutusta sopeutetaan sähkömarkkinoiden ja sähköjärjestelmän kulloisenkin tilanteen mukaiseksi.   Turku Energia toimii yhteistyössä teknisenä toteuttajana ja kaupankävijänä Fingridin suuntaan. Kysyntäjoustomarkkinoille osallistuvilta vaaditaan vähintään 1 megawatin (MW) […]