Maamme energia -ooppera

17.-18.5.2018, Helsinki

Haluaako yrityksesi tarjota asiakkailleen ja muille sidosryhmilleen ainutlaatuisen kokemuksen? Maamme energia -ooppera käy energiakeskustelua musiikin ja huumorin avulla.

Ole mukana kehittämässä uutta, innovatiivista ja hauskaa tapaa tuoda esiin energiapolitiikan tärkeitä kysymyksiä ja herättää niistä keskustelua!

 

Energiapolitiikka on nyt kaikkialla. Energiamurros on nyt käynnissä ja on hyvä aika tehdä ajankohtainen, terävä ja älykkäästi kantaa ottava näyttämötaideteos, joka haastaa katsojan ja kuulijan, mutta jättää tilaa myös omalle ajattelulle. Energiaooppera käyttää asian esittämisessä energiakeskustelun yhteydessä vähemmän hyödynnettyjä välineitä – musiikkia ja huumoria. Jo keskiajalla narrit ja karnevaalit venyttivät virallisia hyvän maun ja tapojen rajoja. Energiaoopperamme hyödyntää tätä jo muinoin tehokkaaksi huomattua keinoa tiedonvälityksessä.

 

Maamme energia -ooppera (lyhyt esittelyvideo)

Maamme energia on uusi suomalainen oopperateos, joka käsittelee Suomen energiapolitiikkaa 1970-luvulta tähän päivään ja edelleen 2050-luvulle. Teos esittelee energiapolitiikan keskeiset hahmot, niiden väliset suhteet ja vaikuttimet asiapohjalta taiteen keinoin. Oopperassa seikkailevat niin Suomi-neito ja poliitikot kuin voimalaitoksetkin laulaviksi ihmishahmoiksi lihallistettuina. Esitys tekee näkyväksi merkittäviä, pitkäaikaisia yhteiskunnallisia linjauksia ja niiden taustoja, jotka ovat viime vuosiin asti pysyneet pienen asiaan vihkiytyneen joukon sisäpiiritietona. Oopperan kantaesitys on 17.5.2018.

Energiaoopperan libretto perustuu kymmenen professorin työryhmän 2015 julkaisemaan kirjaan Maamme energia. Libretoksi sen on muokannut kirjailija ja performanssi Rosa Meriläinen. Teoksen on säveltänyt musiikin kentällä arvostettu, monipuolinen Mikko Helenius ja sen ohjaa kokenut oopperaohjaaja Ville Saukkonen.

Energiaooppera on taiteellisesti korkeatasoinen tunnin mittainen näyttämöteos, jonka tavoitteena on energisoida keskustelua tärkeästä aiheesta. Sen tekijäjoukko koostuu kokeneista nykyoopperan kentällä etabloituneista ammattilaisista. Oopperan ensi-ilta on toukokuussa 2018 Savoy-teatterissa ja sen jälkeen esitys nähdään heinäkuussa Porin SuomiAreenan päälavalla integroituna osaksi energiapoliittista paneelia.

 

 

Kiinnostaako yhteistyö?

Ota yhteys Lähienergialiittoon, järjestöpäällikkö Tapio Tuomi

tapio@lahienergia.org, 040-568 7351

 

 

Takaisin tapahtumiin