Vuoden lähienergiaratkaisu 2017

Vuoden lähienergiaratkaisu -palkinto on Lähienergialiiton kerran vuodessa järjestämä kilpailu, johon voi nyt ilmoittautua vuoden 2017 loppuun mennessä. Voittaja valitaan tammikuun 2018 aikana ja julkistetaan 22.1.2018. Palkinnon jakamisen tavoitteena on tuoda julkisuuteen uusia, puhtaaseen energiaan liittyviä lähienergiaratkaisuja, jotka lisäävät puhtaan energian hyödyntämistä, työllisyyttä ja taloudellista toimintaa.

 

 

Kilpailuun säännöt ja tuomaristo

Kilpailuun voivat osallistua yritykset, yhdistykset, yhteisöt ja yksittäiset ihmiset. Lähienergialiiton hallituksen tai kilpailun tuomariston jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun, mutta heidän edustamansa yritykset/yhteisöt voivat osallistua kilpailuun.

Kilpailuun osallistutaan tällä lomakkeella tai lähettämällä vapaamuotoinen kuvaus kilpailijasta – ja mahdolliset liitteet – sähköpostiin vuodenlahienergiaratkaisu@lahienergia.org.  Jos osallistumisilmoituksen sisällössä on osallistujan liikesalaisuuksiin liittyviä tietoja, ne on eriteltävä selväksi.

Kilpailuun voi osallistua:

 • taho, joka tarjoaa puhtaan ja älykkään energian palvelua/tuotetta, joka  parantaa energiatehokkuutta ja käyttää uusiutuvaa energiaa. Osallistua voi myös tapahtuman tai kampanjan järjestäjä.
 • yllä mainitun palvelun/tuotteen ostaja tai käyttäjä

Kilpailusarjoja on yksi: “Vuoden lähienergiaratkaisu 2017”.

Tuomariston kokoonpanon ja sen puheenjohtajan valitsee ja nimittää Lähienergialiiton hallitus, jonka jäsenet (tai varajäsenet) eivät voi osallistua tuomaristoon. Tuomaristossa on 3-4 jäsentä ja heidät valitaan seuraavasti:

 • vähintään 1 puhtaan energian tutkija tai asiantuntija
 • vähintään 1 puhtaan energian alan yritysten edustaja
 • vähintään 1 päättäjä tai virkamies
 • Lähienergialiiton hallituksen sihteeri toimii myös tuomariston sihteerinä. Hän ei osallistu osallistu arviointiin eikä pisteytykseen. Hänen vastuulla on kilpailun järjestelyiden hoitaminen.

Palkinnon myöntämisen kriteerit päättää Lähienergialiiton hallitus. Arviointikriteerit ovat:

 • palvelu/tuote edistää puhtaan ja älykkään energian käyttöä
 • palvelu/tuote mahdollistaa merkittävän päästöjen vähennyksen ja/tai energiatehokkuuden lisäykset
 • puhtaan ja älykkään energian uusi/innovatiivinen tuote tai palvelu
 • puhtaan ja älykkään energian palvelu/tuote, joka mahdollistaa suuren kustannusten säästön (asiakkaalle), kannattavuuden parannuksen (myyjälle)
 • puhtaan ja älykkään energian palvelu/tuote on skaalautuva ja vientipotentiaalia
 • puhtaan ja älykkään energian palvelu/tuote, joka on työllistävä ja luo uusia työpaikkoja

Tuomaristo arvioi osallistujia kriteereitä vasten ja pisteyttää osallistujat. Jos tuomariston jäsenen edustama yritys/yhteisö osallistuu kilpailuun, ko. tuomariston jäsen ei osallistu heidän ehdotuksensa arviointiin.

Kilpailussa julistetaan yksi voittaja, jonka lisäksi voidaan jakaa tuomariston harkinnan mukaan kunniamainintoja. Muiden osallistujien sijoituksia ei julkisteta. Palkinto on kunniamaininta ja voittajalla on oikeus käyttää markkinoinnissaan “Vuoden lähienergiaratkaisu 2017 -voittaja” mainintaa yhdessä Lähienergialiiton logon kanssa tulosten julkistamisesta eteenpäin.

 

Lisätiedot ja tiedustelut

Järjestöpäällikkö Tapio Tuomi, tapio@lahienergia.org, 040-568 7351